Web Analytics
Mediji: Lavrov dolazi u Skoplje ako Bugarska dopusti prelet njegovog aviona - BetaRS

Mediji: Lavrov dolazi u Skoplje ako Bugarska dopusti prelet njegovog aviona

Region | 27.11.2023 | access_time 16:10
Mediji: Lavrov dolazi u Skoplje ako Bugarska dopusti prelet njegovog aviona
Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP
Ruska delegacija će doći u Skoplje ako Bugarska ispuni obećanje da će dopustiti prelet njegovog aviona - izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, preneli su makedonski mediji pozivajući se na agencju TASS.


Navedeno je da je Lavrov obavestio da je dobio poziv Severne Makedonije na ministarski sastanak Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) od 29. novembra do 1. decembra u Skoplju i da je Bugarska navodno obećala da će otvoriti svoj vazdušni prostor za njegov avion.

"Hajde da sačekamo i vidimo. Već imamo nekoliko zahteva za sastanke (u Skoplju), uključujući i zapadnih zvaničnika, u slučaju da dođemo tamo. Naravno, srešćemo se sa svima", dodao je čef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Predsedavajući OEBS i ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani je u subotui izjavio da je potvrđen dolazak državnog sekretara SAD Entonija Blinkena na neformalnu večeru uoči sastanka ministara OEBS-a, a da to "još ne može da kaže" za Lavrova.

"Blinken je potvrđen, to mogu sada da kažem. U zavisnosti od njihov agendi svako dolazi u različitom terminu u ta tri dana. Na neformalnoj večeri očekujem državnog sekretara Binkena. U kojem delu od tri dana će biti ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, ne mogu da kažem u ovom momentu", rekao je Osmani.

Na ministarskom savetu OEBS-a u Skoplju 29. novembra-1. decembra učestvovaće 76 delegacija iz zemalja članica i partnera te organizacije, a u delegacijama se očekuje ukupno oko 1.000 gostiju.

Teme