Web Analytics
Kompanija Jetel donirala Institutu za majku i dete automobil i računare - BetaRS

Kompanija Jetel donirala Institutu za majku i dete automobil i računare

Društvo | Izvor: Beta | 27.11.2023 | access_time 16:40
Kompanija Jetel donirala Institutu za majku i dete automobil i računare
Foto: Newmoment/Jakov
Kompanija Jetel (Yettel) saopštila je danas da je donirala automobil i devet računara Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu.

Računari su poklonjeni odeljenjima Ortopedije i traumatologije, Intrahospitalnih infekcija, EMG kabinetu, Amfiteatru IMD i Informatičkoj službi.

Takođe, 17 bolničkih soba na odeljenju hematologije dobilo je televizijski pristup kroz Hipernet TV Boks paket.

"Deca koja duže borave na Institutu ponekad se osećaju usamljeno i izolovano od vršnjaka. Zahvaljujući pristupu internetu i računarima, moći će da budu u kontaktu sa svojom porodicom i drugarima, a sada mogu da gledaju i omiljene crtane filmove na televiziji. Verujem da će im to boravak u bolnici učiniti koliko je moguće lakšim i prijatnijim", rekao je direktor Instituta Radoje Simić.

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu je najveća dečija zdravstvena ustanova u Srbiji, sa 400 bolničkih kreveta i oko 1000 zaposlenih.

U Institutu se godišnje obavi oko 220.000 pregleda, hospitalizuje oko 22.000 dece, oko 18.000 ostaje na dužem lečenju, a doktori urade oko 8.000 operacija i intervencija.

 

Teme