Web Analytics
Vuletić: Lista 'Srbija na Zapadu' nije falsifikovala potpise - BetaRS

Vuletić: Lista 'Srbija na Zapadu' nije falsifikovala potpise

Politika | 27.11.2023 | access_time 19:45
Vuletić: Lista 'Srbija na Zapadu' nije falsifikovala potpise
Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić demantovao je večeras da je lista "Srbija na Zapadu" za lokalne izbore u Beogradu navodno falsifikovala potpis podrške novinarke Jelene Zorić toj listi i dodao da je reč o "pokušaju kompromitacije".

"Jelene Zorić nema na CD-u koji smo predali Gradskoj izbornoj komisiji (GIK). Time se osnovano otvara sumnja da je neko ubacio njen listić u našu dokumentaciju", napisao je Vuletić na društvenoj mreži X.

On je upitao kome je u interesu da se kompromituje lista "Srbija na Zapadu" i ko se boji teških tema i pitanja u kampanji.

Članovi GIK-a ispred izborne liste "Srbija protiv nasilja" saopštili su danas da su kod četiri liste predate za beogradske izbore pronašli "falsifikovane" potpise podrške građana među kojima su i imena nekih poznatih ličnosti, kao što su novinarka Jelena Zorić i glumica Bojana Maljević.

Kako je naveo član GIK-a Vladica Ilić, ime Jelene Zorić našlo se kod liste "Srbija na Zapadu – Da se struka pita", kao i kod liste "Ćale, ovo je za tebe".

Na istoj konferenciji za novinare u GIK-u, predstavnici izborne liste "Srbija protiv nasilja" novinarima su kazali da je potpis Jelene Zorić "vlast podmetnula kao kukavičje jaje" i da se pridružuju u zahtevu da se sve detaljno ispita.

"Onaj ko se boji političkih tema u kampanji i rešavanja najvećih problema, taj ima interes da obara našu listu, taj ima interes da kompromituje izborni proces u okviru koga mi treba da izađemo i nastupimo na izborima. Tu, pre svega, vidim vlast ili ono što vlast još, nažalost, uspešno čini, poturanjem kukavičjih jaja - oni sebi biraju poželjnu opoziciju", rekao je Zoran Vuletić novinarima.

Teme