Web Analytics
Ministarstvo poljoprivrede: Sutra prvi sastanak radne grupe za uređenje tržišta i robne berze - BetaRS

Ministarstvo poljoprivrede: Sutra prvi sastanak radne grupe za uređenje tržišta i robne berze

Ekonomija | 28.11.2023 | access_time 14:20
Ministarstvo poljoprivrede: Sutra prvi sastanak radne grupe za uređenje tržišta i robne berze
Foto: Dragan Gojic
U Vladi Srbije će sutra, kako je dogovoreno sa poljoprivrednicima koji su protestovali blokadom puteva, biti organizovan prvi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima, najavilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

Biće analiziran zakonodavni okvir kojim je uređeno tržište i saslušani predlozi za izmenu propisa, kako bi se našla najbolje rešenje za terminsku prodaju poljoprivrednih proizvoda, navelo je Ministarstvo.

Sastanku će prisustvovati predstavnici udruženja poljoprivrednika i svih nadležnih institucija.

"Takođe dogovoreno je da između 11. i 15. decembra bude organizovan sastanak sa predstavnicima svih sektora poljoprivrede, na kome će svi imati priliku da nam ukažu na izazove sa kojima se suočavaju, te da se na najoptimalniji način dogovori ravnomerna raspodela rekordnih budžetskih sredstava obezbeđenih za poljoprivredu u 2024. godini",  navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Uređenje robne berze bio je jedan od uslova poljoprivrednika za prekid protesta. 

Odluka o prekidu protesta doneta je na sastanku predstavnika poljoprivrednih udruženja sa pemijerkom Anom Brnabić, u nedelju, u Kisaču.

Teme