Web Analytics
Zvezda izgubila od Jang Bojsa i ostala bez Evrope na proleće - BetaRS

Zvezda izgubila od Jang Bojsa i ostala bez Evrope na proleće

Fudbal | Izvor: Beta | 28.11.2023 | access_time 23:05
Zvezda izgubila od Jang Bojsa i ostala bez Evrope na proleće
Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u Bernu od Jang Bojsa sa 0:2, u utakmici petog kola Grupe G Lige šampiona i tako ostali bez šanse da takmičenje u Evropi nastave i na proleće.

Jang Bojs je slavio autogolom Koste Nedeljkovića u osmom i pogotkom Levina Bluma u 29. minutu.

Zvezda je ostala na jednom osvojenom bodu i na poslednjem mestu na tabeli i bez šanse da na proleće igra u Evropi. Jang Bojs je, na drugoj strani, treći sa četiri boda i ovom pobedom je sebi osigurao nastup u Ligi Evropa na proleće.

Crveno-beli su sjajno počeli meč u Bernu i u uvodnih šest minuta su imali tri dobre prilike.

Prva je viđena u trećem minutu - golman Jang Bojsa Antoni Račiopi je loše ispucao loptu, Mirko Ivanić je glavom spustio loptu do Šerifa Endiajea, ali se čuvar mreže domaće ekipe iskupio i odbranio.

Dva minuta kasnije, In Bom Hvang je centrirao sa leve strane, ali je Endiaje sa pet-šest metara glavom šutirao pored gola. U šestom minutu u zapretio je i Osman Bukari, šutirao je iskosa sa desne strane, ali pored gola.

U jeku napada i pritiska Zvezde, usledila je kazna na drugoj strani u osmom minutu. Posle kornera Filipa Ugrinića, lopta je na drugoj stativi stigla do Lorisa Benita, njegov udarac je odbranio Omri Glazer, ali se ona odbila od Nedeljkovića i završila u mreži.

Crveno-beli su novu sjajnu šansu propustili u 25. minutu kada je Bukari, posle kontranapada, izašao sam ispred golmana švajcarskog tima, ali je dao prejak for i tako omogućio Račiopiju da interveniše.

Jang Bojs je u 29. minutu duplirao prednost, ponovo posle kornera. Strelac je bio Levin Blum, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao kroz "šumu nogu" i savladao Glazera.

Zvezda je i na početku drugog poluvremena napadala i propuštala šanse. Prvi je zapretio Hvang kada je 57. minutu pogodio stativu, potom je u 61. minutu Jovan Mijatović iz izgledne pozicije šutirao pored gola, da bi dva minuta kasnije i Kraso propustio dobru priliku.

Posle dobre šanse Žan-Pjera Nsamea u 72. minutu, Mijatović je na drugoj strani propustio još jednu dobru priliku za Zvezdu. Do kraja utakmice bilo je prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao.

U drugom meču ove grupe, Mančester siti je na domećem terenu posle preokreta slavio protiv Lajpciga sa 3:2.

Lajpcig je poveo golovima Luisa Opende, u 13. i 33. minutu, ali je Siti u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat golovima Erlinga Halanda u 55, Fila Fodena u 70. i Hulijana Alvaresa u 87. minutu.

Siti je tako obezbedio prvo mesto na tabeli, a pred poslednje kolo ima 15 bodova, šest više od Lajpciga.

Fudbaleri Crvene zvezde će u poslednjem kolu dočekati Mančester siti, dok će Jang Bojs gostovati Lajpcigu.

Teme