Web Analytics
Šapić: Dojava o bombama u vozilima GSP unošenje panike među građane zbog izbora - BetaRS

Šapić: Dojava o bombama u vozilima GSP unošenje panike među građane zbog izbora

Politika | 29.11.2023 | access_time 12:25
Šapić: Dojava o bombama u vozilima GSP unošenje panike među građane zbog izbora
Foto: Beta/BEOINFO

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić napustio je današnji skup Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) u Beogradu pošto je, po njegovim rečima, primljena dojava da su u svim autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) postavljene bombe.

Šapić je naveo da je u dojavi prosleđenoj elektronskom poštom na adresu Gradskog saobraćajnog preduzeća pisalo da su eksplozivne naprave postavljene u "svako ili skoro svako vozilo GSP".

"Mi smo odmah prijavili policiji i ona će da reaguje u skladu sa zakonom. Beograđani ne treba da brinu, policija će reagovati, ali sam želeo da obavestim javnost da ne bude da nešto krijemo. Postupili smo u skladu sa zakonom i siguran sam da ćemo i sa ovom situacijom da se izborimo", rekao je Šapić novinarima.

Ocenio je da je u pitanju "jedna vrsta provokacije, maksimalne zloupotrebe i unošenja panike među stanovništvom i građanima prestonice zbog predstojećih izbora".

"Strašno je na šta su neki ljudi spremni. Govorili su da će ovo biti prljava kampanja, ali ovo prelazi sve granice, da se na ovaj način plaše građani. Proći će i ovi izbori pa se nadam da ćemo da nastavimo da živimo normalan život. Neka je sramota one koji se ovakvim stvarima služe i na ovakav način unose paniku među građane Beograda", rekao je Šapić.

Teme