Web Analytics
Ristić (Nacionalno okupljanje): Prioriteti u Beogradu red u javnom prevozu i suzbijanje korupcije - BetaRS

Ristić (Nacionalno okupljanje): Prioriteti u Beogradu red u javnom prevozu i suzbijanje korupcije

Politika | 29.11.2023 | access_time 14:05
Ristić (Nacionalno okupljanje): Prioriteti u Beogradu red u javnom prevozu i suzbijanje korupcije
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Kandidat koalicije "Nacionalno okupljanje " za gradonačelnika Beograda Ratko Ristić je danas kazao da su uvodjenje reda u gradski javni prevoz i "brutalna borba" protiv korupcije neki od prioriteta njegovg rada u prvih šest meseci, ako bude izabran za gradonačelnika.

On je na predstavljanju preizbornog programa kazao da tu spadaju i drastično smanjenje zagadjenje kao i stavljanje porodiice na prvo mesto.

Ristić je kazao i da će se "ozbiljno pozabaviti i diplomama svih u gradskoj upravi", te najavio i da će zaustaviti "investitorski urbanizam".

"Zaustavili bi uništavanje zelenih površina u gradu, revitalizovali projekat pošumlljavanja a inicirali bi i formiranje novih parkova", kazao je on.

Smatra i da Beograd treba da dobije "Savet grada" koji bi činili istaknuti Beogradjani u raznim oblastima, a koji žive u Srbiji i inostranstvu.

Založio se i za formiranje kancelarije gradskog revizora koja bi se bavila raznim projektima sa aspekta potreba gradjana ali i finansijskim tokovima.

Ristić je kao nestranačka ličnost kandidat koalicije "Nacionalno okupljanje" koju čine pokret Dveri, stranka Zavetnica i brojne javne ličnosti.

Lider Dveri Boško Obradović je ocenio da je Ristić "apsolutno najbolji kandidat opozcije" za gradonačelnika Beograda i to, kako je kazao, "bez konkurencije".

Kazao je i da je Ristić podjednako visoko cenjen i u akademskih krugovima i medju narodom jer je, kako je dodao, uvek bio uz narod i branio njegove interese.

Obradović kao i predsednica stranke Zavetnici Milica Djurdjević Stamenkovski su pozvali gradjane da na decembarskim izborima podrže Ristića.

"Ne postoji igra u kojoj naš tim može da izgubi kada je jedan od plejmejkera Ristić", rekla je Djurdjević Stamenkovski.

Ukazala je da Ristić može da pomiri i "krug dvojke" i periferiju Beograda, razne društvene opcije, starosedeoce i one koji su došli, te ocenila da će, posle pobede Ristića na izborima, "svi gradjani osećati da je Beograd njihov dom".

Izrazila je uverenje i Ristićevu pobedu te dodala da će "17. decemnbra Beograde dobiti gradonačelnika koji će odmah početi da rešava probleme."

Ceo video materijal dostupan OVDE.

Teme