Web Analytics
O'Saliven: Upravno telo Svetskog snukera tražilo da razmotrim svoju budućnost u sportu - BetaRS

O'Saliven: Upravno telo Svetskog snukera tražilo da razmotrim svoju budućnost u sportu

Ostalo | Izvor: Beta | 29.11.2023 | access_time 14:20
O'Saliven: Upravno telo Svetskog snukera tražilo da razmotrim svoju budućnost u sportu
Sedmostruki svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da ga je upravno telo Svetskog snukera pozvalo da razmotri svoju budućnost u sportu.

O'Saliven se suočava sa disciplinskim postupkom pošto je kritikovao Svetski snuker zbog stava o petorici igrača koji su odlučili da učestvuju na egzibicionom turniru u Maku, umesto na Otvorenom prvenstvu Severne Irske.

Jedan od najboljih snukeraša svih vremena zapretio je nedavno da će se povući iz takmičenja zbog sukoba sa upravnim telom.

On je rekao da su mu čelnici Svetskog snukera poslali pismo.

"Pismo koje su mi poslali nije bilo baš lepo. Mislim da sam učinio mnogo dobrog za snuker. Očekivao bih da neko kaže: 'Znaš šta, mislimo da si mnogo uradio za ovu igru, sviđa nam se ono što pružaš'. Nikada nisam dobio pismo u kome me pohvaljuju. Sve što dobijam je pismo u kome kažu: 'Uradio si ovo i ono loše' ", rekao je O'Saliven, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Nisam pričao ni sa kim iz Svetskog snukera 10 godina i nikada neću dopreti do njih pošto znam da takva kultura nije za mene", dodao je 47-godišnji snukeraš.

Disciplinski postupak protiv petorice igrača - aktuelnog svetskog šampiona Luke Bresela, četvrostrukih svetskih prvaka Džona Higinsa i Marka Selbija, Tepčaje Un Nua i Alija Kartera izbegnut je jer je događaj u Makau prebačen za decembar uz dozvolu Svetskog snukera.

O'Saliven je u oktobru podržao te igrače.

Teme