Web Analytics
Junajtedu samo bod protiv Galatasaraja, veliki preokret PSV-a protiv Sevilje - BetaRS

Junajtedu samo bod protiv Galatasaraja, veliki preokret PSV-a protiv Sevilje

Fudbal | Izvor: Beta | 29.11.2023 | access_time 21:10
Junajtedu samo bod protiv Galatasaraja, veliki preokret PSV-a protiv Sevilje
Fudbaleri Galatasaraja i Mančester junajteda odigrali su danas u Istanbulu nerešeno 3:3, u utakmici petog kola Grupe A Lige šampiona.

Posle uzbudljivog meča i remija u Istanbulu, Junajted je poslednji na tabeli sa četiri boda, koliko ima i Kopenhagen koji večeras gostuje Bajernu u Minhenu. Na drugoj strani, Galatasaraj je trenutno drugi sa pet bodova.

Junajted je vodio sa 2:0 i 3:1, ali je na kraju ostao bez pobede. Poveo je u 11. minutu pogotkom Alehandra Garanča, a na 2:0 je povisio Bruno Fernandeš sedam minuta kasnije. Galatasaraj je u 29. minutu prepolovio to vođstvo golom Hakima Ziješa iz slobodnog udarca i ekipe su tim rezultatom otišle na odmor.

Posle deset minuta igre u nastavku Skot Mektominej je ponovo doneo prednost Junajtedu od dva gola, ali se domaći tim nije predavao i uspeo je da dođe do izjednačenja.

Najpre je na 3:2 smanjio Ziješ u 62. minutu svojim drugim golom na meču, a konačan rezultat postavio je Kerem Aktorkoglu u 71. minutu.

Fudbaleri Galatasaraja će u poslednjem kolu gostovati Kopenhagenu, dok će Mančester junajted dočekati minhenski Bajern.

U drugoj utakmici odigranoj u terminu od 18.45, fudbaleri PSV-a pobedili su u gostima ekipu Sevilje sa 3:2, u petom kolu Grupe B, i tako povećali svoje šanse za prolaz u osminu finala.

Sevilja je povela pogotkom Serhija Ramosa u 24. minutu, na asistenciju Ivana Rakitića, a prednost španskog tima duplirao je Jusef en Nesiri u 47. minutu.

Međutim, situacija na terenu se potpuno promenila u 66. minutu nakon što je Lukas Okampos zaradio drugi žuti karton i ostavio Sevilju sa desetoricom igrača na terenu.

Samo dva minuta kasnije PSV je iskoristio brojčanu prednost i smanjio na 2:1 sjajnim golom Ismaela Saibarija, izjednačenje holandskom timu doneo je Nemanja Gudelj autogolom u 81. minutu, a za potpuni preokret pobrinuo se Rikardo Pepi u 92. minutu.

PSV je drugi na tabeli Grupe B sa osam bodova, dok je Sevilja poslednja sa dva osvojena boda.

Sevilja će u poslednjem kolu gostovati Lansu, dok će PSV u goste Arsenalu.

Teme