Web Analytics
UniCredit grupa proglašena za 'Banku godine 2023. na globalnom nivou' - BetaRS

UniCredit grupa proglašena za 'Banku godine 2023. na globalnom nivou'

Ekonomija | Izvor: Beta | 01.12.2023 | access_time 14:00
UniCredit grupa proglašena za 'Banku godine 2023. na globalnom nivou'
BETAPHOTO/UniCredit Bank Srbija JSC
Unikredit (UniCredit) grupa proglašena je za "Banku godine 2023. na globalnom nivou", po izboru britanskog časopisa "The Banker" u Londonu, kao i za "Banku godine u Zapadnoj Evropi", "Banku godine u Italiji" i "Banku godine u Bugarskoj", saopšteno je danas.

"Neizmerno smo ponosni na ova dostignuća, koja pokazuju kolektivnu snagu naših trinaest banaka širom Evrope, kao i da su nam klijenti u centru svega što radimo. Nastavićemo da stremimo da budemo još bolji, u ime naših klijenata i zajednica, na našem putu da budemo banka za evropsku budućnost", kazao je izvršni direktor Unikredit grupe i predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke u Italiji Andrea Orcel.

Nagrada "Banka godine" časopisa "The Banker" procenjuje vodeće finansijske institucije na svetu, na osnovu njihove sposobnosti da ostvare profit, steknu stratešku prednost i opslužuju svoja tržišta.

"Unikredit je impresivna priča o preokretu, koja je ostvarila povećanje profita od više od 200 odsto tokom cele godine koja se razmatra, smanjujući svoju osnovu troškova i postižući svoje najbolje rezultate u prvom tromesečju ikada u 2023. godini. Na dobrom je putu da ispuni svoj strateški plan 'UniCredit Unlocked' za 2022-2024, koji ima još više ambicije", kazala je urednica časopisa "The Banker" Džoj Meknajt.

Meknajt je dodala da je banka u drugoj fazi svoje industrijske transformacije, sa značajnim ulaganjima u digitalizaciju i podatke, kao i da Unikredit, pored rekonstrukcije svoje IT arhitekture kroz API i "cloud" infrastrukturu, ulaže u digitalizaciju svih svojih procesa kako bi poboljšala iskustvo zaposlenih.

"Njena posvećenost ESG principima je ispred konkurenata, posebno njeni napori da ojača fokus na socijalna pitanja. Njena značajna partnerstva sa Allianz-om i Azimut-om ilustruju viziju banke u pružanju odlične usluge i ponude za klijente", kazala je Meknajt.

Kako su podsetili iz Unikredit banke u Srbiji, u protekle dve godine, od pokretanja strateškog plana "Unicredit Unlocked", Unikredit grupa je neumorno radila na svojoj kulturnoj i industrijskoj transformaciji, usklađivanju svojih sistema, povećavanju svojih digitalnih mogućnosti i rada sa podacima, i ugrađujući ESG principe u sve što radi – kako bi postala fundamentalno bolja, jača banka za zajednice kojima služi.

Časopis "The Banker" je ranije ove godine proglasio Unikredit banku "Najboljom bankom za inovacije u digitalnom bankarstvu u Zapadnoj Evropi" i "Najboljom bankom za plaćanja" u okviru svojih programa Nagrada za inovacije u digitalnom bankarstvu i transakcionom bankarstvu.

"Ove nove nagrade su značajno priznanje zamaha tekuće transformacije Unikredit banke, o čemu već svedoče ovogodišnje Euromoney dodele nagrada za izvrsnost, kada je banka proglašena za 'Najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi', 'Najbolju banku' i 'Najbolju investicionu banku u Italiji' i ostale četiri zemlje u kojima je banka prisutna", piše u saopštenju.  

Teme