Web Analytics
Koalicija za slobodu medija: Poslednji je trenutak da REM radi svoj posao i kazni Pink - BetaRS

Koalicija za slobodu medija: Poslednji je trenutak da REM radi svoj posao i kazni Pink

Društvo | 01.12.2023 | access_time 19:50
Koalicija za slobodu medija: Poslednji je trenutak da REM radi svoj posao i kazni Pink
 Koalicija za slobodu medija je večeras pozdravila odluku Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da pokrene postupak protiv televizije Pink zato što je u jutarnjem programu objavila privatni snimak neprimerenog sadržaja poslanika Đorđa Miketića.

Koalicija je ukazala da je krajnje vreme da REM počne da vrši svoju ulogu i da konačno počne da kažnjava emitere koji se ne pridržavaju zakona, prenelo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

"S obzirom da je ovo treći put, prema analizi Slavko Ćuruvija Fondacije, da je televizija Pink grubo prekršila novi Zakon o elektronskim medijima, mesec dana nakon usvajanja, zahtevamo od REM-a i drugih nadležni da reaguju u skladu sa zakonom i ovoj televiziji oduzmu dozvolu za naconalno pokrivanje", piše u saopštenju.

Ta koalicija je dodala da je televizija Pink dobila nacionalnu frekvenciju" iako nije emitovala program koji je navela u elaboratu.

Podsetila je da su analize REM-a pokazale da ta televizija nije ispunjavala ni zakonski minimum u pogledu emitovanja obaveznog programa, pre svega obrazovnog i naučnog.

Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija "Lokal Pres" i Slavko Ćuruvija Fondacija.

Teme