Web Analytics
Jeremić (Narodna stranka): Srbiji je neophodan kvantni skok u ekonomiji - BetaRS

Jeremić (Narodna stranka): Srbiji je neophodan kvantni skok u ekonomiji

Politika | 05.12.2023 | access_time 10:50
Jeremić (Narodna stranka): Srbiji je neophodan kvantni skok u ekonomiji
Foto: Narodna stranka

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je Srbiji neophodan "kvantni skok u ekonomiji", koji je moguće ostvariti dovođenjem visokih tehnologija, a ne, kako je kazao, davanjem subvencija stranim kompanijama za proizvodnju šampona, čokolada i za motanje kablova.

Jeremić, nosilac liste "Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ je na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu kazao i da bi „Proizvodnja čipova u Srbiji donela bi prihode od poreza 100 puta veće od poreza koji plaćaju strane fabrike kablova i čokolade, saopštila je danas ta stranka.

"Da bi se to dogodilo, proizvodnja čipova može se organizovati samo u državi vladavine prava, a ne u državi u kojoj je pljačka osnovni princip i zato je neophodno suzbiti korupciju i sprovoditi zakone", rekao je on.

Dodao je da se danas 90 odsto čipova proizvodi na Tajvanu, a da se u narednih pet godina planira izmeštanje proizvodnje na dvadesetak lokacija u svetu, te da je nekoliko mesta za proizvodnju planirano u evropskim državama koje nisu u EU.

Prema njegovim rečima, to je velika prilika za Srbiju da dovede visoku tehnologiju.

Teme