Web Analytics
Siniša Kovačević u Novom Sadu: Program za Vojvodinu svodi se na jednu reč – hrana - BetaRS

Siniša Kovačević u Novom Sadu: Program za Vojvodinu svodi se na jednu reč – hrana

Vojvodina | 05.12.2023 | access_time 12:15
Siniša Kovačević u Novom Sadu: Program za Vojvodinu svodi se na jednu reč – hrana
Foto: Beta/Dragan Gojić

Nosilac liste "Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" za pokrajinske izbore u Vojvodini Siniša Kovačević izjavio je da se program svodi na jednu reč – hrana.

"Ali ne hrana tako što ćete u jedan jabučar doterati ruski šleper u kome će, dakle, taj nadobudni ruski šofer tražiti da mu se u taj kamion utovare gajbe sa jabukama, a onda to platiti 12 centi po kilogramu, nego ćete na kraju tog jabučara napraviti ili porodičnu fabriku voćnih sokova ili porodičnu pecaru za kalvados ili za jabukovu rakiju ili napraviti fabriku koja će proizvoditi jabukov čips", rekao je Kovačević na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu.

"Ne treba vam klip kukuruza na njivi koji ćete prodati kao kukuruznu klipu nego kao kobasicu. Taj transfer je malo nelogičan, ali nama Vojvođanima više nego jasan. Ne treba vam njiva sa žitom ako nema mlina na kraju da ga bar prodate kao brašno ili kao kiflu", dodao je Kovačević.

Kako je danas saopšteno iz Narodne stranke, Kovačević je istakao da nema potrebe da Vojvodina ima bilo koju vrstu brige osim jedne, a to je klima.

"Vrlo respektabilni naučnici tvrde da će se ovaj rajski prostor, ova najplodnija zemlja koja postoji na svetu, osim određenih potesa u Rusiji i Ukrajini, za 30 godina pretvoriti u polupustinju zato što se očekuju temperature od preko 70 stepeni na suncu", rekao je Kovačević.

"Vojvodina ima Dunav, Savu, Bosut, Jegričku, Tamiš, Begej, Tisu, ima 30 jezera, od Rudoškog na severu i Palićkog, pa do Obedske bare na jugu, a navodnjava samo 2,5 posto prostora zato što je bivši ministar poljoprivrede, koji se danas tako uspešno bavi loptanjem, uspeo da to sa tri procenta smanji na 2,5 jer nije servisirao ni ovo što imamo", precizirao je Kovačević.

On je naveo da je "to nešto što jedna ozbiljna stranka i jedna ozbiljna organizacija mora da sebi stavi kao cilj koji će privući ljude da ostanu".

"Nema razloga da se ne uspe navodnjavati stoprocentno teritorija Vojvodine kao Holandija i pritom imati toliko novca i toliko hrane da zaista hrani celu Evropu", rekao je Kovačević.

"Vidite li vi ko vam vodi ovu zemlju? U tom smislu, dakle, ta se odgovornost, vaša odgovornost, mora povećati i multiplifikovati. Oni neće praviti zalivne sisteme, napraviće Nacionalni stadion na koji će potrošiti milijardu dolara, a dve trećine Vojvodine pije vodu koja nije za piće, a trećina koja ima vodu za piće dobija je iz azbestnih cevi, i mi tim ludacima puštamo da vode državu", dodao je Kovačević.

Upitao je šta je sledeće i da li je to Zimska olimpijada u Somboru.

"Sneg će se uvoziti iz Libije, led će se uvoziti sa Kipra, a imaćemo, dakle, svoj vetar, s tim što da ne bismo ništa prepuštali slučaju, napravićemo i fabriku vetra i onda će doći predsednik da je svečano otvori i da pusti prvi vetar. To je budućnost ove zemlje ukoliko mi ne uzmemo stvari u svoje ruke", zaključio je Kovačević.

Teme