Web Analytics
FSS za bazu Srbije na EP izabrao Augsburg - BetaRS

FSS za bazu Srbije na EP izabrao Augsburg

Fudbal | Izvor: Beta | 05.12.2023 | access_time 19:00
FSS za bazu Srbije na EP izabrao Augsburg
Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je za bazu nacionalnog tima tokom Evropskog prvenstva naredne godine u Nemačkoj odabran Augsburg.

Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva poslao je fudbalsku reprezentaciju Srbije u Grupu C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, što je prema pravilima Evropske fudbalske unije (Uefa) odredilo da baza tima bude u južnom delu Nemačke.

"U skladu sa zahtevima selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba doneta je odluka da naš najbolji nacionalni tim tokom predstojećeg šampionata Evrope bude lociran u Augsbugu u hotelu 'Maksimilijan" sa korišćenjem trening centra 'Rozenaustadion'", navodi se u saopštenju FSS.

"S obzirom na činjenicu da će reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice u grupi igrati u Minhenu na Alijanc Areni, koja se nalazi nedaleko od Augsburga, ovakav izbor bio je logičan kako bi ekipa imala što manje opterećenja prilikom putovanja", dodaje se.

U skladu sa regulativom Uefa, reprezentacija Srbije će u Nemačku doputovati pet dana uoči odigravanja prve utakmice. Do tog meča, Srbija će imati četiri provere, po dve u martu i junu.

Teme