Web Analytics
Vučić: Biću apsolutno nezadovoljan ako lista oko SNS ne osvoji apsolutnu većinu - BetaRS

Vučić: Biću apsolutno nezadovoljan ako lista oko SNS ne osvoji apsolutnu većinu

Politika | 07.12.2023 | access_time 21:05
Vučić: Biću apsolutno nezadovoljan ako lista oko SNS ne osvoji apsolutnu većinu
sns.org.rs
 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Rasinskom okrugu, pre svega u Kruševcu, Ćićevcu, Varvarinu, Aleksandrovcu i Brusu, očekuje da lista "Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane" osvoji najmanje 50 odsto glasova.

Vučić je na predizbornom mitingu liste koja nosi njegovo ime rekao da je Kruševac, u odnosu na broj stanovnika, dobio najviše novca posle Beograda.

"Neverovatna je razlika između Kruševca danas i pre nekoliko godina. Kao da nije isto mesto", rekao je Vučić i dodao da zbog pravila predizborne kampanje nije danas smeo da otvori novih 11 kilometara autoputa, ali da je "seo u svoj stari auto" i provozao se tim putem.

Uz pohvale izgradnji autoputeva u celom Pomoravlju, dodao je i da će rasti plate i penzije, ponovio da je dinar stabilan i da se mora raditi još mnogo.

"Nas očekuje mnogo muka po pitanju Kosova i Metohije, i ne želim da kažem da će da teče med i mleko i da cveta cveće, ali ono što je sigurno je da ću do poslednjeg daha da štitim vitalne nacionalne interese Srba na Kosovu i Metohiji. Šta god da se desi uvek ćemo da budemo uz svoj narod, i pre i posle Banjske, i nikada ih nećemo ostaviti na cedilu", rekao je Vučić.

On je ponovio i niz kritika na račun opozicije, rekavši da su "oni svi isti" i istakao da oni imaju samo jedan program, a to je "rušenje Vučića".

"Oni ne razumeju ništa, ja ću biti apsolutno nezadovoljan ako ova lista ne bude imala apsolutnu većinu, bez SPS bez manjnskih stranaka i to je jedini cilj ", rekao je Vučić praćen aplauzima i ovacijama u Kruševcu.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević, prvi na listi "Srbija ne sme da stane", ocenio je da je sve što je urađeno u prethodnih 11 godina, urađeno uz pomoć građana i "pod dirigentskom palicom Aleksandra Vučića", kao i da je to "tek pola posla".

"Svi znate šta to znači u odnosu na izbore 17. decembra. Ako ne budemo čuvali to što smo zajednički stvarali, sve će bukvalno, kako se to narodski kaže, pasti u vodu", naveo je Vučević.

Ocenio je da na izborima postoje dve ponude - politika koju predstavlja Aleksandar Vučić i druga koju predstavlja predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

"Dragan Đilas je šef svih ostalih lista, svima komanduje - i levima, i desnima, i zelenima, i žutima i nekim drugim bojama", naveo je Vučević.


Predsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić naveo je da je osnovni vrednosni stav te partije da penzije prate plate.

"To znači da penzija penzionisanog učitelja treba da raste onoliko koliko raste zarada njegovog aktivnog kolege. Ni manje, ni više, to je ono što je pošteno", rekao je Krkobabić.

Dodao je da je Ministarstvo za brigu o selu, na čijem je čelu, za dve i po godine dodelilo 2.650 kuća na selu, u koje je smešteno 10.000 ljudi.

"Prosek starosti je manje od 30 godina, a većina njih iz grada odlazi u sela", naveo je Krkobabić.

Specijalista radiologije Rada Joksimović navela je da je završen projekat za rekonstrukciju Opšte bolnice u Kruševcu, koji je vredan 6,5 milijardi dinara, odnosno, prema njenim rečima - "ceo gradski budžet".

"Nastavlja se i trend sa proširenjem kadrovskog plana za zaposlenje lekara, medicinskih sestara i drugog nemedicinskog osoblja koji svakako čine stub savremenog zdravstva", rekla je Joksimović.

Teme