Web Analytics
Inicijativu ProGlas potpisalo 175.082 osoba, sutra tribina u Šapcu - BetaRS

Inicijativu ProGlas potpisalo 175.082 osoba, sutra tribina u Šapcu

Politika | 10.12.2023 | access_time 19:55
Inicijativu ProGlas potpisalo 175.082 osoba, sutra tribina u Šapcu
Foto: ProGlas

Inicijativa "ProGlas" koja poziva građane da glasaju na decembarskim izborima dobila je do danas u 9.00 potpise podrške 175.082 osoba, objavljeno je na sajtu te inicijative iza koje stoji grupa javnih ličnosti.

Iz te inicijative je najavljeno da će tribina "Podrži i potpiši ProGlas" biti održana sutra u Šapcu, na platou ispred pošte , s početkom u 18.00.

"Naše je nedvosmisleno uverenje da vreme u kojem živimo zahteva od svih odgovornih i zabrinutih građana suočavanje s trenutkom donošenja jasnih odluka i spremnost ne samo za svedočenje o potrebnim zaokretima već i za učešće u njima", piše, izmedju ostalog, u "ProGlasu".

Inicijativu su pokrenuli Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

"Srbija je naša zemlja i zato je ovo zajednička borba u kojoj treba da dokažemo kakvi smo i koliko nas je. Ta borba je zasnovana na lekcijama prošlosti, jasnom uvidu u sadašnjost i, što je ključno, posvećena budućnosti Srbije", piše u inicijativi "ProGlas".

U Šapcu će, kako je najavljeno, govoriti Bjelogrlić, Popović, Ejdus, Golubović...

Teme