Web Analytics
Uručeno 100 ugovora građanima Кruševca za energetsku sanaciju domaćinstava - BetaRS

Uručeno 100 ugovora građanima Кruševca za energetsku sanaciju domaćinstava

Tranzicija | Izvor: Beta | 11.12.2023 | access_time 17:00
Uručeno 100 ugovora građanima Кruševca za energetsku sanaciju domaćinstava
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je danas u Кruševcu 100 ugovora u okviru programa energetske sanacije domaćinstava.

"Grad Кruševac je prepoznao značaj ulaganja u energetsku efikasnost, a Ministarstvo je obezbedilo više sredstava, zbog čega je samo danas 100 domaćinstava dobilo subvencije, isto koliko ih je za prethodne dve godine učestvovalo u programu", rekla je ona.

Navela je da je ukupna vrednost sredstava koja će biti uložena u energetsku efikasnost u domaćinstvima, u ovoj godini 40 miliona dinara, zajedno sa građanima, a javni poziv je još otvoren za sve koji žele da se prijave.

"Posle završenih radova u dve osnovne škole i zgrads Doma sindikata u Kruševcu do sredine naredne godine dobiće novo ruho kroz projekat energetske sanacije u koji će biti uloženo oko 80 miliona dinara", rekla je ministarka.

Ona je posetila danas i opštinu Trstenik gde je razgovarala sa građanima o unapređenju snabdevanja električnom energijom kroz ulaganja u niskonaponsku mrežu.

"Zamena brojila, gde se građani direktno susreću sa investicijama koje se sprovode u distributivnom sistemu, deo je većih ulaganja koja treba da dovedu do manjeg broja prekida u napajanju, veće pouzdanosti snabdevanja električnom energijom i preciznijeg obračuna potrošnje", istakla je Đedović Handanović.

U Rasinskom okrugu biće uloženo oko 325 miliona dinara u niskonaponsku mrežu, a zamenjeno je i 15 transformatora, navodi se u saopštenju Ministarstva enegetike.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije