Web Analytics
Penal i autogol za pobedu Radničkog protiv Partizana - BetaRS

Penal i autogol za pobedu Radničkog protiv Partizana

Fudbal | Izvor: Beta | 11.12.2023 | access_time 18:10
Penal i autogol za pobedu Radničkog protiv Partizana
Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su danas na Čairu ekipu Partizana sa 2:1, u utakmici 18. kola Super lige Srbije.

Partizan je poveo u 53. minutu golom Mateusa Saldanje, a Radnički je preokrenuo pogotkom Sava Petrova u 67. minutu sa penala i autogolom Mihajla Ilića u 73. minutu.

Radnički je tek upisao četvrtu pobedu od početka šampionata, ali je i dalje pretposlednji na tabeli sa 16 bodova. Posle drugog poraza u Super ligi Srbije, Partizan je ostao na 43 osvojena boda koliko ima i Crvena zvezda na vrhu tabele.

U prvih 45 minuta utakmice na Čairu, po teškom terenu, bilo je prilika na obe strane, više ih je imao Radnički, ali golova ipak nije bilo. Najbolju šansu za domaći tim propustio je Vasilije Bakić, a na drugoj strani Bibras Natho.

Na početku drugog poluvremena, Mbouri Jamkam je posle kontranapada propustio sjajnu šansu za Radnički, a samo minut kasnije taj promašaj je kaznio Saldanja. Kristijan Belić je lepo proigrao Saldanju koji je primio loptu između dvojice igrača Radničkog i savladao Dragana Rosića za vođstvo Partizana u 53. minutu.

Slavlje crno-belih nije dugo trajalo pošto je Radnički u razmaku od samo šest minuta preokrenuo rezultat i poveo. Prvo je u 67. minutu Petrov realizovao penal koji je skrivio Siniša Saničanin, a vođstvo Radničkom doneo je Ilić autogolom u 73. minutu.

Crno-beli su do kraja sve karte bacili na napad, najbolju priliku propustio je Zahid u 89. minutu, ali je Radnički uspeo da se odbrani i upiše sva tri boda.

Fudbaleri Radničkog iz Niša u narednom kolu Super lige Srbije dočekuju Vojvodinu, a Partizan ekipu Radničkog 1923.

Teme