Web Analytics
Miodrag Kostić dobio specijalno priznanje za darovanje Palate nauke srpskom društvu - BetaRS

Miodrag Kostić dobio specijalno priznanje za darovanje Palate nauke srpskom društvu

Ekonomija | Izvor: Beta | 12.12.2023 | access_time 11:10
Miodrag Kostić dobio specijalno priznanje za darovanje Palate nauke srpskom društvu
BETAPHOTO/Represent/MK Group/Marko Todorovic
Srpska asocijacija menadžera (SAM) je dodelila Specijalnu nagradu Miodragu Kostiću za izuzetan lični čin - darovanje Palate nauke u Beogradu srpskom društvu.

Žiri je nagradio strateški značaj i trajnu vrednost koju će društvu ostaviti Zadužbina Miodraga Kostića darujući Srbiji Palatu nauke, prvi 'science centar' u Srbiji i najveći u regionu, navodi se u saopštenju SAM-a.

Posebnost ovog čina ogleda se i u tome što je taj zadužbinarski poduhvat, vredan 25 miliona evra, najveći u modernoj srpskoj istoriji.

Nagradu je u ime svog oca primio Aleksandar Kostić, potpredsednik kompanije MK Grupa i član Upravnog odbora Zadužbine. 

Palata nauke prostiraće se na 5.500 kvadrata u centru Beograda. U saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u ovom prostoru odvijaće se rad u 19 istraživačkih centara koji će mladim naučnicima omogućiti da rade u vrhunskim uslovima.

Istovremeno, biće mesto za popularizaciju nauke najširoj javnosti, a posebno deci, kroz izložbeni deo sa brojnim edukativnim i interaktivnim sadržajima.

Uz ovu specijalnu nagradu, Srpska asocijacija menadžera tradicionalno je dodelila Godišnje SAM nagrade u stalnim kategorijama: najbolji menadžer i mladi menadžer, poslodavac i društveno odgovorna kompanija godine.

Za 15 godina postojanja SAM se afirmisala kao organizacija posvećena promociji najboljih poslovnih praksi, liderstva i pojedinaca koji zaslužuju da budu istaknuti kao najbolji primer u društvu.

Miodrag Kostić je u javnosti prepoznat kao jedan od najuspešnijih privrednika u regionu, ali i veliki humanista i filantrop. Realizuje brojne društveno odgovorne aktivnosti, a ovim činom i željom da ostavi trajnu vrednost društvu zavređuje titulu modernog zadužbinara, navodi se u saopštenju SAM-a.

Palata nauke je druga zadužbina koju je Miodrag Kostić pokrenuo. Pre deset godina, svoju porodičnu kuću u Novom Sadu, kao "Zadužbinu porodice Kostić", predao je Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine za potrebe humanijeg lečenja u saradnji sa udruženjem NURDOR.

Kroz svoje kompanije MK Gupa i AIK banku u poslednjih pet godina donirao je oko pet miliona evra za filantropske aktivnosti, prevashodno usmerene na podršku deci i mladima.

Teme