Web Analytics
Jovanović (NADA): Prekinuti s politikom ustupaka u vezi s Kosovom koja traje od 2008. - BetaRS

Jovanović (NADA): Prekinuti s politikom ustupaka u vezi s Kosovom koja traje od 2008.

Politika | 12.12.2023 | access_time 20:20
Jovanović (NADA): Prekinuti s politikom ustupaka u vezi s Kosovom koja traje od 2008.
BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je večeras da je potrebno prekinuti sa "politikom ustupaka" u vezi sa Kosovom.

Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS), koja sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije čini koaliciju NADA, rekao je za RTS da tu poltiku "vlasti u Srbiji sprovode od 2008.", preneo je Novi DSS.

Istakao je da mora da bude odbačen francusko-nemački sporazum o Kosovu koji je, kakao je kazao, Aleksandar Vučić prihvatio.

"Kada kažu nismo ga prihvatili, moje pitanje je – pa kako Vučić kaže da će primenjivati sporazum i raditi na njegovoj implementaciji, a kaže da ga nije prihvatio", naveo je Jovanović.

Usmeno prihvatanje, kako je kazao, "prema međunarodnom pravu je onda deo međunarodnopravne obaveze".

Založio se za ponovnu reintegraciju Kosova u Srbiju, upozorivši da ako ne bude tako "i bude dato Kosovo", možemo, kako je kazao, da se oprostimo odmah od Republike Srpske.

U tom slučaju, kako je kazao, "sledeća je Raška oblast, pa severni deo Srbije", piše u saopštenju.

"Moramo prekinuti sa politikom ustupaka koja traje od 2008. Danas imamo mogo veći manevarski prostor nego ranije, svet više nije unipolaran", dodao je Jovanović.

Nosilac liste koalicije NADA je naglasio da se ta koalicija "potpuno nedvosmisleno zalaže za promenu vlasti SNS".

"Vučićeva vlast prerasta u ozbiljno autokratsko društvo. Promena vlasti je normalna i banalna stvar u svakoj demokratskoj državi", kazao je Jovanović.

Teme