Web Analytics
MK grupa i AIK banka izdvojile milion evra za regionalni program 'Podrška porodici' - BetaRS

MK grupa i AIK banka izdvojile milion evra za regionalni program 'Podrška porodici'

Ekonomija | Izvor: Beta | 13.12.2023 | access_time 11:20
MK grupa i AIK banka izdvojile milion evra za regionalni program 'Podrška porodici'

MK grupa i AIK banka izdvojile su 11 miliona dinara za zaposlene u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj koji su se tokom 2023. ostvarili u ulozi roditelja.

Sa ciljem da pruže podršku zaposlenima koji u tekućoj godini dobiju dete, novčane subvencije za 163 novorođene bebe su uručene na tradicionanom događaju u okviru regionalnog programa "Podrška porodici".

Ovaj program obuhvata različite aktivnosti usmerene ka deci, mladima i porodici, a samo ove godine, povodom jubileja 40 godina poslovanja MK grupe, za njih je izdvojeno milion evra.Ovogodišnji program obeležile su donacije za 20 vrtića u Adria regionu, za koje je izdvojeno ukupno 680.000 evra.

Na događaju u Sava centru, pored zaposlenih i predstavnika predškolskih ustanova koje su primile donacije, prisustvovali su ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić i ambasador Slovenije u Beogradu Damjan Bergant.

Kisić je izrazila očekivanje da će se u celoj Srbiji u narednom periodu rađati još više dece.

"Ovo je najlepša slika koju možemo danas da pošaljemo iz Srbije. Dečiji glasovi i smeh, to je nešto što želimo da još više krasi našu Srbiju", poručila je ona.

Posvećenost MK grupe i AIK banke društvenoj odgovornosti, po rečima slovenačkog ambasadora ogleda se kroz mnoge projekte usmerene ka podršci lokalnim zajednicama.

"Velika odluka da investirate u budućnost kroz podršku deci i mladima je hvale vredna", istakao je Bergant.

Direktorka korporativnih poslova MK grupe Aleksandra Stojanović je navela da je za sedam godina trajanja programa "Podrška porodici" data pomoć za više od 900 porodica i 1.460 beba zaposlenih.

"U godini jubileja, u kojoj je MK grupa proslavila 40 godina postojanja, donirali smo milion evra za podršku roditeljstvu, od čega je 680.000 evra izdvojeno za renoviranje i opremanje 20 vrtića u Adria regionu", rekla je Stojanović.

MK grupa je zajedno sa AIK bankom ove godine izdvojila 350.000 evra za vrtiće u Srbiji i to u Vrbasu, Bečeju, Pećincima, Kovačici, Novom Sadu, Golupcu, Nišu i Raški.

U Crnoj Gori renovirana su tri vrtića u Podgorici i Budvi, dok su u Hrvatskoj pomoć primili vrtić u Šibeniku i budući vrtić na Braču.

Donacije u Sloveniji vredne 150.000 evra realizovane su zajedno sa Gorenjskom bankom, a dobilo ih je sedam predškolskih ustanova u Ljubljani, Kranju, Mariboru, Izoli, Kopru i Portorožu.

Generalni direktor MK grupe Mihailo Janković zahvalio je rukovodstvu predškolskih ustanova na saradnji u realizaciji projekata koji su doprineli kvalitetnijim uslovima za boravak, igru i edukaciju najmlađih članova društva.

"Na ovaj način slavimo nove generacije, jer su one naša budućnost", poručio je Janković.

Član Izvršnog odbora AIK banke Andrija Vuković je rekao da je program "Podrška porodici" jedan od projekata na koje su najviše ponosni.

"Našu stratešku posvećenost osnaživanju porodice preneli smo i na širu zajednicu kroz podršku porodilištima, vrtićima i drugim organizacijama od značaja za adekvatan razvoj i funkcionisanje najmlađih. Samo u prethodne dve godine, AIK banka i MK grupa donirale su oko milion i po evra institucijama u zemlji i regionu u kojima se rađa i stasava naša budućnost", istakao je Vuković.

Program "Podrška porodici" pokrenut je 2017. godine kao interni program, sa željom da se nagrade zaposleni koji u tekućoj godini dobiju prinovu, a zatim je proširen donacijama ustanovama i organizacijama koje pružaju podršku merama porodične politike, roditeljstvu i najmlađim članovima društva.

Kompletan materijal možete preuzeti i pogledati OVDE.

Teme