Web Analytics
Skup ProGlasa u Beogradu: Na izborima glasati glavom i hrabrim srcem - BetaRS

Skup ProGlasa u Beogradu: Na izborima glasati glavom i hrabrim srcem

Politika | 14.12.2023 | access_time 21:25
Skup ProGlasa u Beogradu: Na izborima glasati glavom i hrabrim srcem
Foto: Beta/Miloš Miškov

Završni skup Inicijative ProGlas, kojom se građani pozivaju da glasaju na predstojećim izborima počeo je večeras u centru Beograda.

Jedna od pokretača te incijative Tamara Džamonja Ignjatović pozvala je građane da "glasaju glavom i hrabrim srcem", te izrazila nadu da će u ponedeljak moći da kažu: "Slobodni Beograde, dobro jutro".

Parafrazirajući čuvenu izjavu prvog čoveka na Mesecu, Nila Arsmstronga, ona je dodala da je glasanje na izborima u nedelju 17. decembra, "mali korak za čovečanstvo, ali veliki korak za Beograd, Srbiju i dostajanstvo građana".

Skup, pod sloganom "Beograde, vrati se sebi", održava se na Trgu Nikole Pašića koji su u potpunosti ispunili građani, a događaj moderira poznati TV komičar Zoran Kesić.

Kesić je kazao da Beograd voli "najviše na svetu", te da ne da da mu neko na izborima 17. decembra "uzme glas"

"Kada voliš nešto najviše na svetu, valjda je normalno da ne daš da ga neko pravi ružnim i ne daš da neko bude nevaljao i bezobrazan... To 'ne dam' ima svoje vreme i mesto i zove se izbori 17. decembra", rekao je Kesić.

Pored inicijatora ProGlas na skupu će se, kako je saopšteno, pojaviti i specijalni gosti, Dejan Bodiroga i Nikola Kojo.

Muzički duet "Vlada i Bajka" će izvesti numeru "Beograd", a takođe se očekuju i nastupi benda "Eyesburn" i muzičara "Sevdah Baby".

Inicijativu ProGlas pokrenuli su Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

Teme