Web Analytics
Čadež: MK grupa najbolji primer održivog razvoja - BetaRS

Čadež: MK grupa najbolji primer održivog razvoja

Ekonomija | 18.12.2023 | access_time 16:55
Čadež: MK grupa najbolji primer održivog razvoja
Foto: Beta/MILAN ILIC

MK grupa, osim što je među najuspešnijim poslovnim sistemima u regionu, jedan je od najboljih primera održivog razvoja, zasnovanog na investicijama, novim tehnologijama i inovacijama i uzor kompanijama u svom dobavljačkom lancu u kome je čak 80 odsto domaćih firmi i kooperanata, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS).

"Osim samog posla, sarađujući sa MK grupom, kompanije dobijaju i neophodna znanja, usvajaju najviše standarde i podižu svoje kapacitete za održivo poslovanje kako bi sutra mogle da postanu partneri velikim sistemima u EU", rekao je Čadež na predstavljanju ESG izveštaja (uticaj na životnu sredinu, društvena odgovornost, korporativno upravljanje) MK grupe za 2022. godinu, održanog u PKS.

Istakao je da je ta kompanija za primer i kada je u pitanju energetika i način na koji se bave energetskom potrošnjom, kao i po pitanju odnosa prema zaposlenima.

Čadež je naveo da MK Grupa ima 4.000 zaposlenih u celom regionu, a da je za 2022. godinu uplatila 60 miliona evra poreza državi.

"Komori je posebno značajno što MK grupa ima više od 80 odsto dobavljača iz naše zemlje, što je važno i za te kompanije i za celu privredu Srbije", istakao je Čadež.

Kako je dodao, kompanije koje su dobavljači MK grupe rade sa njom na ESG principima, koji su novina za kompanije u regionu, a deo su obaveza koje dobavljači velikih poslovnih sistema i izvoznici u EU moraju da ispune.

"Ukoliko se ne budemo držali i naučili da radimo kao što radi MK grupa, može nam se vrlo lako desiti da ne možemo da izvozimo na tržište EU i to bi mogao biti veliki problem, i zato su važni znanje i kompetencije koje MK grupa prenosi na svoje dobavljače", poručio je Čadež.

Kompletan materijal možete preuzeti i pogledati OVDE.

Teme