Web Analytics
Deo učesnika protesta pokušao da okruži RIK, kordon policije čuva sporedni ulaz - BetaRS

Deo učesnika protesta pokušao da okruži RIK, kordon policije čuva sporedni ulaz

Politika | 18.12.2023 | access_time 19:20
Deo učesnika protesta pokušao da okruži RIK, kordon policije čuva sporedni ulaz
Foto: Beta/MILOS MISKOV
Deo učesnika protesta, na koji je pozvala koalicija "Srbija protiv nasilja" zbog navodnih izbornih neregularnosti, pokušao je da okruži zgradu Narodne skupštine u Ulici kralja Milana i spreči održavanje sednice Republičke izborne komisije (RIK) koja je zakazana za 21 sat u toj zgradi.

Deo okupljenih došao je na sporedni ulaz iz Ulice kraljice Marije, gde se nalazi kordon policije, nakon čega su pozvani da se vrate na glavni ulaz u zgradu Narodne skupštine.



Kako je prenela televizija N1, više članova RIK-a je ušlo u zgradu Narodne skupštine, verovatno na taj sporedni ulaz jer je glavni u Ulici kralja Milana blokiran od početka protesta.

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" pozvali su ranije okupljene da ostanu ispred Narodne skupštine do 21 sat i na taj način pokušaju da spreče održavanje sednice RIK-a.

Poslanici liste "Srbija protiv nasilja" ušli su ranije u zgradu Narodne skupštine kako bi RIK-u predali dokaze o nepravilnostima tokom jučerašnjih izbora, koji su, kako kažu, uticali na rezultat.

Oni traže poništavanje izbora i njihovo ponavljanje pod fer uslovima i sa sređenim biračkim spiskovima.

Dvoje predstavnika te liste Miroslav Aleksić i Marinika Tepić su, pre ulaska u zgradu Narodne skupštine, najavili da će započeti štrajk glađu dok se njihovi zahtevi za poništenje izbora ne ispune.

 

Nezadovoljni građani bacali jaja na sedište Republičke izborne komisije

Građani koji smatraju da su izbori u Beogradu ozbiljno pokradeni okupili su se ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) u Kralja Milana 14, a u jednom trenutku je na prozore ovog zdanja poletelo nekoliko jaja.

Predstavnici liste "Srbija protov nasilja" odmah su reagovali i preko megafona su zamolili građane da više ne bacaju jaja na zgradu Narodne skupštine u Ulici kralja Milana, gde je sedište RIK-a.

Nešto pre toga, poslanici sa ove liste su ušli u zgradu Narodne skupštine kako bi Republičkoj izbornoj komisiji predali dokaze o nepravilnostima tokom jučerašnjih izbora, koji su, kako kažu, uticali na rezultat.

Oni traže poništavanje izbora i njihovo ponavljanje pod fer uslovima i sa sređenim biračkim spiskovima.

Dvoje predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" Miki Aleksić i Marinika Tepić su čak, pre ulaska u zgradu Narodne skupštine u kojoj je sedište RIK-a, najavili da će započeti štrajk glađu dok se njihovi zahtevi za poništenje izbora ne ispune.

Teme