Web Analytics
Parandilović za Betu: Glasači iz Republike Srpske su prekrojili izbornu volju Beograđana - BetaRS

Parandilović za Betu: Glasači iz Republike Srpske su prekrojili izbornu volju Beograđana

Politika | 19.12.2023 | access_time 14:30
Parandilović za Betu: Glasači iz Republike Srpske su prekrojili izbornu volju Beograđana
Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik stranke Novo lice Srbije i poslanički kandidat koalicije "Srbija protiv nasilja" Miloš Parandilović izjavio je danas da su glasači iz Republike Srpske prekrojili izbornu volju Beograđana.

Parandilović je agenciji Beta kazao da je oko 40.000 glasača, koji su na dan izbora organizovano dovedeni u Beograd iz Republike Srpske i drugih krajeva Srbije, znatno uticalo na prekrajanje izborne volje Beograđana.

"Nije problem što su glasali na republičkim izborima, ali ne može neko ko nikada nije video Beograd da odlučuje o životu Beograđana", naglasio je on.

Parandilović je rekao da su za izborne rezultate odgovorne i stranke desne orijentacije.

"Da su oni na izbore izašli na jednoj listi, opozicija bi danas proslavljala pobedu. Znali smo da će Vučić da krade, ali smo očekivali da će opozicija da dobije veći broj glasova i da će krađa glasova na taj način biti kompenzovana. Što se Vučić bude bližio svom političkom kraju, njegov aparat će biti sve represivniji", rekao je on.

Na pitanje šta je sada strategija opozicije, Parandilović je kazao da bi trebalo istrajati na protestima.

"Ukoliko postoji volja Beograđana da se brane izborni rezultati, na protestima bi trebalo istrajati. Ovo nije borba za političare i stranke, već za budućnost države. Ako ovaj režim padne u Beogradu, to će biti ozbiljan početak Vučićevog kraja. Ogromne su razmere apoklipse koju su u Srbiji napravili naprednjaci. Ako oni ostanu na vlasti još četri godine, u Srbiji neće ostati kamen na kamenu", smatra Parandilović.

On je pozvao Beograđane da u što većem broju učestvuju u odbrani izbornih rezultata.

Prema njegovim rečima, nijedni izbori pod Aleksandrom Vučićem nisu bili legalni i legitimni.

"Suština problema je da je on zarobio sve institucije, tako da nemate kome da ukažete ili da se žalite na bilo koju nepravilnost ili kršenje zakona. U Srbiji ne funkcionišu ni tužilaštvo ni sudstvo", ocenio je Parandilović.

Opozicione stranke predvođene listom "Srbija protiv nasilja" pozvale su Beograđane da učestvuju u protestima ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK).

Nosioci te liste Miroslav Aleksić i Marinika Tepić su u prostorijama RIK-a započeli štrajk glađu, koji će trajati, kako su kazali, dok se ne raspišu novi izbori za Skupštinu grada Beograda.

Teme