Web Analytics
Krstonošić: Poništiti lažne izbore u interesu Novog Sada - BetaRS

Krstonošić: Poništiti lažne izbore u interesu Novog Sada

Politika | 21.12.2023 | access_time 12:40
Krstonošić: Poništiti lažne izbore u interesu Novog Sada
Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu Veljko Krstonošić pozvao je novosadsku opoziciju i građane da podrže zahtev liste "Srbija protiv nasilja" da se ponište svi izbori održani u nedelju 17. decembra.

"Učešće na izborima po naprednjačkim pravilima nema nikakvog smisla i zato se danas moramo izboriti za
poništenje ovih izbora u Beogradu da ne bismo morali da se sutra borimo za poništenje u Novom Sadu", poručio je Veljko Krstonošić u izjavi za javnost.

Najavio je da će novosadska organizacija Demokratske stranke od januara započeti monitoring u kojem je pratiti sve aktivnosti vlasti koje su u direktnoj i indirektnoj vezi sa izborima, te pozvao opozicione partije i građane da takav nadzor zajedno realizuju.

Monitoringom izbornog procesa, naveo je Krstonošić, biće obuhvaćeno trošenje javnog novca, promene u biračkom spisku na području grada, mediji i svi ostali mehanizmi putem kojih aktuelna vlast oblikuje glasačko telo i lažira izbore.

"Tražićemo i podatke o broju novoprijavljenih prebivališta u gradu i novoupisanih birača jer znamo da će režim sada početi da svoje aktiviste 'seli' u Novi Sad", dodao je on.

Teme