Web Analytics
Ukradeno Novo Benksijevo delo čim je postavljeno na ulici u Londonu - BetaRS

Ukradeno Novo Benksijevo delo čim je postavljeno na ulici u Londonu

Likovna umetnost | Izvor: Beta-AFP | 22.12.2023 | access_time 20:45
Ukradeno Novo Benksijevo delo čim je postavljeno na ulici u Londonu

Najnovije delo tajnovitog uličnog umetnika Benksija je danas ukradeno s jednog ugla u Londonu manje od jednog sata pošto je on preko društvenih mreža potvrdio da je oon autor.

Umetnik čiji je identitet nepoznat, fotografiju tog svog dela - crteža tri vojna drona na saobraćajnom znaku "STOP", objavio je na svom nalogu na Instagramu gde obično potvrđuje da je autor uličnih crtreža. 

Znak s crtežom je usred dana jedan čovek odsekao sekačem za metal sa stuba u južnom Londonu što su drugi slikali. Londonska policija je rekla za Frans pres da nije dobila prijavu te krađe.

Na Benksijevom Instagram profilu mnogi su predvideli da njegovo delo neće dugo ostati na ulici. Neka njegova ostvarenja prodata za desetine miliona dolara.

Smatra se da Benksijeva ulična umetnost nosi političke poruke. Njegovi pratioci na Instagramu tumače da je njegovo najnovije delo - crtež tri vojna drona na znaku "STOP", poziv na primirje u Pojasu Gaze.

Mnoga Benksijeva dela su ukradena, među kojima čitava vrata pariske sale Bataklan, gde je crtežom odao počast žrtvama terorističkih napada 13. novembra.

Teme