Web Analytics
Studenti blokirali raskrsnicu kod Vlade Srbije, skandiraju ministru Martinoviću - BetaRS

Studenti blokirali raskrsnicu kod Vlade Srbije, skandiraju ministru Martinoviću

Politika | 25.12.2023 | access_time 12:00
Studenti blokirali raskrsnicu kod Vlade Srbije, skandiraju ministru Martinoviću

 Studentski aktivisti koji su danas blokirali Ulicu kneza Miloša na uglu sa Birčaninovom, pomerili su se stotinak metara i blokirali raskrsnicu sa Nemanjinom, gde se nalazi zgrada Vlade Srbije.

"Ovo je prvi režim danas koji ćemo promeniti", rekao je aktivista Ivan Bjelić, govoreći o režimu saobraćaja.

On je obavestio učesnike protesta da se ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović obratio javnosti saopštenjem, ali da ništa nije rekao o njihovom zahtevu da se izvrši uvid u biračke spiskove, kako bi se utvrdilo da li su regularni.

Okupljeni skandiraju "Martinoviću lopove, pokrao si izbore", kao i "Izlazite napolje", jer se zgrada Vlade nalazi neposredno kod te raskrsnice.

Protest studenata i mladih počeo je u 11 sati ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u Birčaninovoj ulici, odakle su zatražili otvaranje biračkih spiskova, nakon čega su blokadu proširili na Ulicu kneza Miloša.

 

Studentski aktivisti blokirali Ulicu kneza Miloša, ostaju tu do daljnjeg

Grupa studentskih aktivista okupila se oko 11 sati ispred sedišta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, gde će sat vremena čekati odgovor na njihov zahtev da se otvore birački spiskovi, da bi se, kako su rekli, proverila sumnja u njihovu regularnost.

Aktivista Nikola Ristić rekao je novinarima da će oni, ukoliko po isteku tog vremena ne dobiju pozitivan odgovor, saopštiti koje će dve ključne tačke u gradu blokirati.

Prema njegovim rečima, blokada bi trajala šest sati, nakon čega će, ukoliko ni do tada ne stigne pozitivan odgovor, saopštiti svoje dalje korake.

Ristić je rekao da oni ne žele nasilje, a da, ako se neko s takvom namerom pojavi - "nije njihov".

Prisutan je veliki broj novinara, a saobraćaj u Birčaninovoj ulici ispred Ministarstva funkconiše neometano.

Prisutno je i više građana, koji su doneli tranpsarente "'Živeli izborni migranti" i "AV je srušio pravni poredak u Savamali".

 

Studentski aktivisti blokirali saobraćaj ispred Ministarstva za državnu upravu

Grupa studentskih aktivista blokirala je nešto pre 12 časova saobraćaj u Birčaninovoj ulici ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Oni su sa protestnog skupa poručili nadležnima u tom resoru da imaju "nekoliko minuta" da im pozitivno odgovore na zahtev za otvaranje biračkih spiskova kako bi se utvrdila njihova regularnost.

Student Ivan Bjelić je najavio da će u slučaju da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ne odgovori na njihov zahtev, aktivisti blokirati saobraćaj na dve lokacije u Beogradu.

Okupljeni uzvikuju "otvorite spiskove", a protestu prisustvuju i predstavnici izborne liste "Srbija protiv nasilja" Srđan Milivojević, Aleksandar Jovanović Ćuta, Biljana Stojković, Dobrica Veselinović.

 

Studentski aktivisti blokirali Ulicu kneza Miloša, ostaju tu do daljnjeg

Studentski aktivisti blokirali su Ulicu kneza Miloša u Beogradu, gde, kako su najavili, ostaju "do daljnjeg" i čekaju odgovor Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da se otvore birački spiskovi, kako bi se proverile sumnje u njihovu regularnost.

"Prihvatamo samo pozitivan odgovor", rekao je okupljenima aktivista Ivan Bjelić.

Studenti su ispred sebe postavili veliki kartonski transparent sa nacrtanim policajcima, na kome piše "Ovo su policajci koji brane svoj narod".

Bjelić je rekao da to nisu policajci koji su juče tukli građane ispred Skupštine grada i istakao da studenti juče nisu ništa lomili.

Raskrsnica Kneza Miloša i Birčaninove je ispunjena studentima, javlja reporter agencije Beta.

Protestu su se pridružili i lideri opozicionih stranaka, među kojima su predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović i kandidat za gradonačelnika liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović.

Kako je ranije najavljeno, blokada saobraćajnica trebalo bi da traje do 18 sati.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Fudbal

Zelena Srbija

IT