Web Analytics
Britanska policija istražuje navodne uvrede na rasnoj osnovi upućene fudbaleru Lutona - BetaRS

Britanska policija istražuje navodne uvrede na rasnoj osnovi upućene fudbaleru Lutona

Fudbal | Izvor: Beta | 27.12.2023 | access_time 09:45
Britanska policija istražuje navodne uvrede na rasnoj osnovi upućene fudbaleru Lutona
Britanska policija istražuje navodne uvrede na rasnoj osnovi upućene fudbaleru Lutona Karltonu Morisu u utakmici protiv Šefild junajteda u Premijer ligi.

Moris je u utakmici u utorak ušao na teren sa klupe i doprineo pobedi Lutona 3:2.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), policija Južnog Jorkšira razgovarala je sa Morisom u vezi navoda o uvredama na rasnoj osnovi, dok je Šefild junajted saopštio da neće tolerisati rasizam i da pomaže policiji u istrazi.

"Bilo je navodnog rasističkog komentara. Policija se time bavi. Razgovarali smo sa Karltonom i saznali šta on misli o tome, tako da je sada sve na policiji. On je dobro, tada je bio prilično ljut, ali čini se da je sada dobro", rekao je trener Lutona Rob Edvards.

Moris je prvo prijavio situaciju sudiji Semu Alisonu, koji je postao prvi tamnoputi sudija koji je sudio utakmicu u Premijer ligi posle 15 godina, kao i četvrtom sudiji pored terena.

Fudbaler je rekao da je Premijer liga odlično sarađivala i da je objasnila protokole.

"Čuo sam nešto iz publike koja je sedela u prvom redu (sekcija navijača Šefild junajteda) i znao sam da je najbolje da odmah prijavim i pustim ih da se oni time bave", rekao je 28-godišnji napadač.

On je odigrao važnu ulogu kod dva autogola Šefild junajteda koje su postigli Džek Robinson i Anis Ben Slimane, pa je Luton posle preokreta ostvario četvrtu pobedu u ligi posle koje je 18. na tabeli sa bodom manje od Evertona, koji je prvi iznad zone ispadanja.

Šedild junajted je poslednji na tabeli sa devet bodova.

Teme