Web Analytics
Obradović (SPN): Vlast pokazala da joj nije stalo do naroda, već samo do profita - BetaRS

Obradović (SPN): Vlast pokazala da joj nije stalo do naroda, već samo do profita

Politika | 29.12.2023 | access_time 19:35
Obradović (SPN): Vlast pokazala da joj nije stalo do naroda, već samo do profita
Foto: Beta/Milos Miskov
Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste "Srbija protiv nasilja" (SPN) Vladimir Obradović izjavio je večeras da se u protekloj godini predstavnici vlasti iz zemlje "izvozili pamet a uvozili birače", kao i da je u protekloj godini vlast pokazala "da joj nije stalo do naroda, već samo do profita i ostanka na vlasti".

Obradović je na protestu ispred Republičke izborne komisije (RIK) rekao da su "za taj ostanak na vlasti spremni na sve, da lažu, kradu, i da biju", ali da veruje da će se 2024. godine "vratiti sloboda" u Beograd.

Ocenio je da je "na proteklim izborima opozicija ostvarila najbolji rezultat", a da međunarodni posmatrači, opozicione stranke i organizacije civilnog društva navode da su izbori održani 17. decembra "pokradeni, da se moraju poništiti i da se organizuju novi izbori u demokratskoj atmosferi".

Poslanik Zeleno - levog fronta Radomir Lazović je rekao da će se učesnici protesta ispred RIK-a, nakon obraćanja govornika, pridružiti studentima i mladima koji učestvuju na blokadi saobraćaja u Ulici kneza Miloša.

Kazao je da će se koalicija "Srbija protiv nasilja" boriti kroz institucije i uz traženje međunarodne podrške da se izbori ponište, i održe novi u demokratskoj atmosferi.

"Mi nismo naivni, mi znamo da su nas te institucije izdale mnogo puta, ali svakom našom prijavom, žalbom, dajemo šansu ljudima u institucijama da vrate demkratiju i pravdu u Srbiju. Ovo ne sme da prođe i ne smemo odustati", rekao je Lazović.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

 
 

Teme