Web Analytics
Članovi redakcije NIN-a dali otkaze, Ćulibrk više neće biti urednik - BetaRS

Članovi redakcije NIN-a dali otkaze, Ćulibrk više neće biti urednik

Politika | 10.01.2024 | access_time 13:10
Članovi redakcije NIN-a dali otkaze, Ćulibrk više neće biti urednik
Foto: Jelena Drakulić Petrović /Promo

Urednički kolegijum Nedeljnih informativnih novina (NIN) saopštio je danas da će novinari posao nastaviti u novom nedeljnom listu pošto se ne slažu sa "promenom koncepcije" koju je najavila nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović.

"Nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili - beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva", navedeno je u saopštenju.

Na sajtu tog nedeljnika objavljeno je da je dugogodišnji glavni i odgovorni urednik Milan Ćulibrk odlučio da se povuče sa uredničke funkcije posle 8. februara.

Članovi redakcije NIN-a dali otkaze, Ćulibrk više neće biti urednik
Foto: NIN/Promo

Doskorašnja zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić izjavila je nedavno da nije prihvatila ponudu menadžmenta da bude urednik "istraživačkog tima NIN-a". 

Ona je tada za agenciju Beta kazala da je napustila tu redakciju, ali ne i novinarstvo.

Kompanija "Ringier Srbija", u čijem je vlasništvu "Blic", prenela je krajem avgusta celokupan vlasnički udeo u NIN-u svojoj generalnoj direktorki Jeleni Drakulić.

Tada je poručeno da novi vlasnik neće uticati na rad i uređivačku politiku redakcije štampanog izdanja NIN.

Prvi broj NIN objavljen je 1935. godine. 

Teme