Web Analytics
Zet Viktora Orbana kupio 11 poslovnih zgrada u Beogradu - BetaRS

Zet Viktora Orbana kupio 11 poslovnih zgrada u Beogradu

Ekonomija | 10.01.2024 | access_time 16:00
Zet Viktora Orbana kupio 11 poslovnih zgrada u Beogradu
Foto: Beta/Milan Obradović

Diofa fand menadžment (Diofa Fund Management) kupio je nekoliko poslovnih zgrada u Novom Beogradu, a ovaj fond deo je grupacije koju predvodi zet mađarskog premijera Viktora Orbana – Ištvan Tiborc, piše Forb Srbija.

Konsultantska kompanija za nekretnine CBRE SEE je objavila da je prodajom bilo obuhvaćeno 11 objekata premijum klase, površine veće od 122.000 kvadrata, u pet poslovnih parkova: Green Heart, FortyOne, Belgrade Business Center, 19 Avenue kao i poslovna zgrada House.

Diofa fond je deo BDPST grupe koju vodi Ištvan Tiborc.

Na sajtu grupe navodi se da su 2022. ušli u logistički sektor preko kompanije Waberer‘s. Ta kompanija je u oktobru prošle godine objavila da je preuzela većinski udeo u srpskom distributeru MD International.

Prema ranijim izveštajima medija, Diofa je dogovor o kupovini poslovnih zgrada postigla pre nekoliko meseci sa Indotek grupom, koja je prethodno taj portfolio kupila od GTC-a. Indotek je takođe mađarska kompanija.

Tiborca je Forbs svrstao prethodnih godina među prvih 40 najbogatijih Mađara, kao i najuticajnijih, a otkako je 2013. oženio Orbanovu kćerku, počeo je i njegov uspon na biznis sceni.

Teme