Web Analytics
Aleksić: Bilčik se ponaša kao plaćeni zastupnik i lobista Aleksandra Vučića - BetaRS

Aleksić: Bilčik se ponaša kao plaćeni zastupnik i lobista Aleksandra Vučića

Politika | 11.01.2024 | access_time 14:10
Aleksić: Bilčik se ponaša kao plaćeni zastupnik i lobista Aleksandra Vučića
Foto: Beta/MILAN ILIC

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ocenio je danas da se izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ponaša kao "zastupnik i lobista (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića", nakon što je Bilčik izjavio da ne treba predviđati međunarodnu istragu o izborima u Srbiji i da je na institucijama Srbije da otklone eventualne nepravilnosti koje su se dogodile.

Aleksić je za televiziju N1 rekao da je "dosta tužno slušati Bilčika" koji ne insistira na evropskim vrednostima i načelima, transparentnosti i ljudskim pravima.

"On se već duže vreme ponaša kao plaćeni zastupnik i lobista Aleksandra Vučića. Deluje da je čovek plaćen za ovu lepu podršku režimu, s obzirom na činjenicu da je on upravo bio taj koji je bio moderator međustranačkog dijaloga, kada je bio bojkot izbora 2020. godine. On nas je tada ubeđivao kako će sve biti normalizovano, i evo četiri godine posle toga priča skoro isto", kazao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, u pitanju je "licemerna politika evropskog izaslanika", zbog čega je neophodno da se oglasi Evropska unija.

"On je samo jedan od njih. Treba da imaju vrlo jasan stav o pitanju ovakve krađe izbora koja se desila u Srbiji. Ako je Srbija zemlja koja teži evrointegracijama, ne može da se dešava ono što se ne dešava ni u najgorim diktaturama. A to je ovakva krađa od strane institucija Republike Srbije. Dakle, ne Srpske napredne stranke, već institucija države i pojedinaca koji rade u njima", naveo je Aleksić.

Ocenio je da je to i poruka građanima Srbije da moraju sami da se izbore za svoju slobodu.

Teme