Web Analytics
Komunisti sutra ispred Pinka protestuju zbog izjave voditeljke Jovane Jeremić - BetaRS

Komunisti sutra ispred Pinka protestuju zbog izjave voditeljke Jovane Jeremić

Politika | 12.01.2024 | access_time 14:00
Komunisti sutra ispred Pinka protestuju zbog izjave voditeljke Jovane Jeremić
Foto: Screenshot/YouTube

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) saopštio je da će sutra u 11.00 održati protestni skup ispred zgrade televizije Pink zbog izjave voditeljke te televizije Jovane Jeremić da "radnici koji rade sa njom moraju da dolaze na posao čak i kada su bolesni".

"Iz tog razloga, naši aktivisti će simboličnom akcijom započeti kampanju koja će biti usmerena protiv svih bahatih poslodavaca i zahtevati od menadžmenta TV Pink da se izjasni da li se izrečene reči Jovane Jeremić sprovode u delo u ovoj kući", navodi SKOJ u saopštenju.

SKOJ je naveo i da je obavestio nadležne inspekcijske organe da hitno provere da li ona govori istinu i da što pre obavesti javnost o tome.

Od te televizije zatražio je i da se ogradi od "skandalozne i neljudske" izjave voditeljke, kao i da je sankcioniše zbog verbalnog šikaniranja članova njene ekipe.

"Takođe, naš omladinski Savez će uputiti sutra poziv novinarskim udruženjima, sindikalnim organizacijama i udruženjima koja se bave radničkim i ljudskim pravima i drugim političkim subjektima da osude izjavu Jovane Jeremić kojom se vređa dostojanstvo i ugrožava zdravlje zaposlenih koji učestvuju u snimanju i emitovanju emisije koju ona vodi i da se priključe našoj kampanji protiv kršenja elementranih prava radnika", stoji u saopštenju.

Teme