Web Analytics
ULUS: Zlatne nagrade za 2023. biće uručene 21. februara - BetaRS

ULUS: Zlatne nagrade za 2023. biće uručene 21. februara

Likovna umetnost | 15.01.2024 | access_time 18:15
ULUS: Zlatne nagrade za 2023. biće uručene 21. februara
 Zlatne nagrade Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) za 2023. dobili su Stefan Lukić, Mice Poptsis, Viktor Vejvoda i Vladimir Veljašević, saopštilo je danas to udruženja.

U saopštenju je najavilo da će im biti uručene na otvaranju izložbe nagrađenih radova, 21. februara u Galeriji ULUS, u Beogradu.

Nagrada "Zlatna paleta" za najbolji rad iz domena slike u celogodišljem programu grupnih izložbi ULUS-a u 2023. dodeljena je Stefanu Lukiću za seriju crteža nostalgičniYUGOsjaj (olovka na papiru, 2023).

Žiri je radio u sastavu: Biljana Jotić, Saša Pančić, Milica Crnobrnja Vukadinović, Vesna Milosavljević i Dragan Protić Prota, piše u saopštenju.

"Zlatnu iglu" za najbolji rad iz domena grafike u celogodišnjem programu grupnih izložbi ULUS-a dobio je Vladimir Veljašević za rad SRB 58 Bez naziva (sitoštampa, 2023).

Žiri su činili: Suzana Vučković, Nikola Radosavljević i Ljubica Jelisavac.

Nagrada "Zlatno dleto" za najbolji rad iz domena trodimenzionalne forme u celogodišljem programu grupnih izložbi ULUS-a dodeljena je Mice Poptsisu za Triangle (bojena struktura u aluminijumu, 2023), a žiri je radio u sastavu: Maja Rakočević Cvijanov, Slobodan Dane Stojanović i Tijana Cvetković.

Zlatnu nagradu za najbolji rad iz domena proširenih medija u celogodišljem programu grupnih izložbi ULUS-a dobilo je Viktor Vejvoda za projekat SUPERMARGINAL CAFE  (projekat u zajednici, 2023), na osnovu odluke žirija u sastavu: Andrijana Pajović, Milan Đorđević i Danilo Prnjat.

Zlatne nagrade ULUS-a biće svečano uručene 21. februara u 19 časova u Galeriji ULUS, na izložbi nagrađenih radova na kojoj će biti predstavljeni i laureati Nagrade za životno delo ULUS-a, kao i rad nagrađen na 86. Jesenjoj izložbi.

Kao što je ranije objavljeno, žiri u sastavu Elisabeta Cuccaro, Daniel Glid i Vladan Jeremić, dodelio je na 86. Jesenjoj izložbi "Tajna znanja" četiri nagrade – Kseniji Pantelić, Tajsiru Batnijiu, Marineli Neralić i Bošku Atanackoviću, kao i dva specijalna priznanja - Anji Jocić i Viktoru Cvejiću, dodao je ULUS.


Teme