Web Analytics
Danas se navršava šest godina od ubistva Olivera Ivanovića - BetaRS

Danas se navršava šest godina od ubistva Olivera Ivanovića

Politika | 16.01.2024 | access_time 08:55
Danas se navršava šest godina od ubistva Olivera Ivanovića
Foto: Beta/ANA SLOVIC

Danas se navršava šest godina od ubistva nekadašnjeg lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića koji je hicima iz vatrenog oružja iz kola u pokretu ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta te stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" najavili su da će u Kosovskoj Mitrovici položiti vence na mestu gde je Ivanović ubijen.

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je agenciji Beta rekao da će ponovo aktuelizovati pitanja formiranja Anketnog odbora u skupštini Srbije koji je trebalo da se bavi utvrdjivanjem činjenica i odgovornosti o tom zločinu.

Godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića taj deo opozicije obeležiće i na protestu ispred Republičke izborne komisije (RIK) najavljenom za 18.00 časova.

Prijatelji i saborci Olivera Ivanovića prethodno su u 8.15 časova kada je Ivanović ubijen zapalili sveće na mestu atentata, naveo je Kossev.

Takođe je najavljeno i da će u 10.00 Ksenija Božović, nekada najbliža Ivanovićeva saradnica koja je u međuvremenu podržala Srpsku listu, sa svojim saradnicima položiti cveće i zapaliti sveće u ime stranke koju je nekada predvodio Ivanović.

Teme