Web Analytics
Hemofarm dobitnik priznanja Najbolji poslodavac 2024 u Srbiji treću godinu zaredom - BetaRS

Hemofarm dobitnik priznanja Najbolji poslodavac 2024 u Srbiji treću godinu zaredom

Ekonomija | Izvor: Beta | 18.01.2024 | access_time 14:10
Hemofarm dobitnik priznanja Najbolji poslodavac 2024 u Srbiji treću godinu zaredom
BETAPHOTO/Represent/Hemofarm

Farmaceutsku kompaniju Hemofarm je treću godinu zaredom Najboljim poslodavcem (Top Employer) u Srbiji i Bosni i Hercegovini proglasila "Top Employers Institute", nezavisna organizacija koja globalno ocenjuje posvećenost kompanija ljudskim resursima, saopšteno je danas.

Status Štada (Stada) grupe, u čijem sastavu posluje Hemofarm, kao poželjnog mesta za rad potvrđen je proglašenjem za najboljeg poslodavca u Evropi za 2024. godinu.

Hemofarm ima oko 3.500 zaposlenih im posluje na četiri lokacije u Srbiji.

Generalni direktor Hemofarm grupe Ronald Zeliger istakao je da je ovo priznanje zajednički trud i uspeh svih zaposlenih u kompaniji.

"Dobiti priznanje 'Top Employer' treću godinu zaredom dokazuje da smo na pravom putu razvoja naše organizacije i kulture. Uveren sam da ćemo na isti način nastaviti i u godinama koje dolaze", rekao je Zeliger.

Posle procene nezavisnih stručnjaka, koji su Hemofarm poredili sa najboljim praksama u industriji u 20 različitih oblasti, utvrđeno je da je ta kompanija ostvarila najviši rezultat u sistematičnom pristupu biznis strategiji, strategiji u vezi sa zaposlenima i njihovom razvoju, svrsi i vrednostima, negovanju različitosti i jednakosti, kao i u održivom razvoju.

Hemofarm dobitnik priznanja Najbolji poslodavac 2024 u Srbiji treću godinu zaredom
BETAPHOTO/Represent/Hemofarm


Takođe, dobrom rezultatu doprinela je i digitalizacija u oblasti ljudskih resursa, navodi se u saopštenju Hemofarma.

"Izuzetno sam ponosna što smo ponovo dobili 'Top Employer' priznanje, jer to potvrđuje našu posvećenost da svim zaposlenima u Štada grupi pružamo jedinstvenu kulturu koja promoviše njihov individualni rast i inspiriše ih da doprinose našoj svrsi da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner", rekla je izvršna direktorka ljudskih resursa u Štada grupi Simona Berger.

Štada je 2023. na svim svojim lokacijama u Evropi uspešno pokrenula GoFluent, platformu online učenja jezika koja je dostupna svim zaposlenima, sa ciljem podsticanja još bliže saradnje u čitavoj organizaciji, navodi se u saopštenju.

Takođe, ta poslovna grupacija je podržala zaposlene u radnom okruženju uvođenjem platforme za brigu o mentalnom zdravlju, obezbeđujući podršku 24 časa dnevno ne samo zaposlenima, već i njihovim porodicama.

Štada grupa je, kako je istzaknuto, prepoznata po svojoj jedinstvenoj korporativnoj kulturi i izuzetnoj posvećenosti zaposlenima dodelom "Top Employer" priznanja i u Nemačkoj, Rumuniji i Velikoj Britaniji.

Teme