Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 20. januar 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 20. januar 2024. godine

Društvo | 20.01.2024 | access_time 09:40
Naslovne strane za subotu, 20. januar 2024. godine
Foto: Milan Obradović

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 20. januar pišu o novom trovanju radnika u fabrici "Magna" u Aleksincu, o protestu protiv akušerskog nasilja u Beogradu, pretnji hakera Elektroprivredi Srbije objavljivanjem podataka, zahtevu za poništavanje izbora u Beogradu, i o drugim temama.

ALO - "Vučić danas saopštava plan za Srbiju", list najavljuju obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Odnosi sa Rusijom: "Nato se spema za veliki rat".

BLIC - "Misterija trovanja radnika u Aleksincu", list piše o više desetina radnika fabrike "Magna" koji su zatražili lekarsku pomoć. "Poneli smo nosiljku za bebu, a doneli smo je u sanduku", ispovest porodilje iz Šida koja je optužila doktora u porodilištu u Sremskoj Mitrovici za akušersko nasilje.

VEČERNJE NOVOSTI - List piše o najavi prištinskih vlasti za ukidanje platnog prometa sa Srbijom "Kurti ukida dinar, a evro uveo na crno". O trovanju radnika u fabrici u Aleksincu "Otrovala se i treća smena, krivce kriju".

DANAS - "Opomena za EPS da otkup mora biti plaćen", list piše da su podaci Elektroprivrede Srbije objavljeni na "dark vebu" kao upozorenje hakera. "Rezultati u Beogradu sistematski prekrojeni", povodom zahteva Ustavnom sudu za poništavanje izbora u Beogradu koji je podnela koalicija "Srbija protiv nasilja".

NOVA - Intervju sa potpredsednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić "Ceo svet zna da je Vučić pokrao izbore". O protestu protiv akušerskog nasilja koji je održan u Beogradu "Marice, nisi sama, ovo nasilje mora da stane". List piše o trovanju radnika fabrike "Magma" u Aleksincu "Otrovano 150 radnika za dva dana i niko ne odgovara".

INFORMER - "Srbija ide u budućnost", list najavljuje da će predsednik Srbije danas predstaviti planove razvoja. Sa političke scene: "Evropa sahranila Đilasa, izbori u Srbiji bili pošteni i regularni", piše list.

KURIR - "Jezivo" nove optužbe protiv ginekologa povodom smrti tek rođene bebe u Sremskoj Mitrovici. List najavljuje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Polećemo Srbija od danas ide u budućnost".

SRPSKI TELEGRAF - Povodom smrti košarkaškog trenera Dejana Milojevića u Americi "Antivakseri u kampanji: Vakcina je ubila Miloja". Najavljuju za
danas obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Polećemo - Vučićev plan razvoja ima šest prioriteta".

POLITIKA - Nakon smrti bebe u porodilištu u Sremskoj Mitrovici "Uhapšen lekar, pokrenut inspekcijski nadzor u bolnici". "Novo trovanje radnika u fabrici 'Magna'", o trovanju još jedne grupe radnika u aleksinačkoj fabrici. "Za časni krst plivalo se u Srbiji, ali i širom regiona", list piše o obeležavanju verskog praznika Bogojavljenje.

Teme