Web Analytics
Unikredit banka Srbija proglašena najboljom bankom za finansiranje trgovine - BetaRS

Unikredit banka Srbija proglašena najboljom bankom za finansiranje trgovine

Ekonomija | Izvor: Beta | 22.01.2024 | access_time 16:40
Unikredit banka Srbija proglašena najboljom bankom za finansiranje trgovine
 Unikredit (UniCredit) banka u Srbiji, članica Unikredit grupe, proglašena je najboljom bankom u Srbiji za finansiranje trgovine na svečanoj godišnjoj dodeli priznanja magazina Global Finance.

Taj magazin je, kako je navedeno u saopštenju, na ovogodišnju listu World Best Trade Finance Providers uvrstio banke iz 100 regiona i država.

Kriterijumi po kojima su birani najbolji, uključivali su ukupnu količinu transakcija, opseg globalne pokrivenosti, odnose s klijentima, cenovnu efikasnost i tehnološku inovativnost, a Global Finance je pri izboru u obzir uzeo i mišljenje bankarskih analitičara, izvršnih direktora i tehnoloških stručnjaka.

Predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija Nikola Vuletić rekao je da je magazin Global Finance potvrdio poziciju lidera toj banci.

"Ova prestižna nagrada predstavlja prepoznavanje naše posvećenosti pružanju vrhunskih usluga klijentima, a dodatna je motivacija da ostanemo lideri u industriji finansijskih usluga", rekao ej Vuletić.

Direktorka korporativnog bankarstva i članica Izvršnog odbora Unikredit banke  Srbija Aleksandra Rašić rekla je da će banka "nastaviti da bude posvećena izvrsnosti, pružajući usluge prema najvišim standardima bankarstva i kontinuirano unapređujući proizvode". 

Izdavač, urednik i direktor Global Finance-a Džozef D. Đaraputo rekao je da banke i njihovi korporativni klijenti traže sigurnost u vreme tranzicije.

"Suočeni sa izazovnim ekonomskim i geopolitičkim okruženjem i pomeranjem trgovinskih tokova dolazi do većeg oslanjanja na digitalizaciju, dok banke i njihovi korporativni klijenti traže sigurnost u vreme tranzicije. Oni pronalaze nove načine za rešavanje problema u ekosistemima gde je povećana potražnja za ESG sektorom, doprinoseći u stvaranju otpornosti i pružanju veće transparentnosti u lancima snabdevanja", rekao je Đaraputo.

Magazin Global Finance osnovan je 1987. godine sa sedištem u Njujorku, a izlazi u 50.000 primeraka u 193 zemlje i regiona. 

Teme