Web Analytics
Prvanović: Srbiju danas tretiraju kao zemlju divljaka koja nije u stanju da organizuje fer izbore - BetaRS

Prvanović: Srbiju danas tretiraju kao zemlju divljaka koja nije u stanju da organizuje fer izbore

Politika | 22.01.2024 | access_time 19:05
Prvanović: Srbiju danas tretiraju kao zemlju divljaka koja nije u stanju da organizuje fer izbore
prt.sce youtube
 Član skupštinskog Nadzornog odbora za kampanju Slobodan Prvanović optužio je danas članove tog tela iz redova stranaka na vlasti da su "doprineli istorijskom posrnuću i sramoćenju Srbije" koju po njegovim rečima, zbog brojnih izbornih neregularnosti "tretiraju kao zemlju divljaka koja nije u stanju da organizuje fer i poštene izbore".

U obraćanju članovima Nadzornog odbora za kampanju, Prvanović je naveo da je i u današnjoj raspravi Parlamentarne skupštine Saveta Evrope "konstatovano" da su izbori 17. decembra u Srbiji bili "opterećeni neregularnostima".

"Zaista se nadam da su sedmoro članova Nadzornog odbora (mislim na predstavnike režima) postali svesni do koje istorijske bruke su, zajedno sa drugim 'obnevidelim' posmatračima naših izbora doveli. Danas Srbiju tretiraju kao zemlju divljaka koja nije u stanju da organizuje poštene i slobodne izbore, a vi ste, uvažene kolege, i te kako doprineli ovom istorijskom posrnuću i sramoćenju Srbije", naveo je Prvanović.

Ocenio je da su "žmurenje" tih članova Nadzornog odbora "na kršenje zakona, izvrdavanje u pogledu pitanja nadležnosti i potpuna indoletnost oko toga da se građanima Srbije obezbede fer, pošteni, slobodni i normalni izbori, doveli Srbiju na najsramniji nivo u poslednjih ko zna koliko godina".

"Iskreno mislim da bi jedino moralno bilo da podnesete ostavke na mesta u odboru, ali, kako je to sad potpuno irelevantno, smatram da će, kao minimalni dokaz vašeg pokajanja zbog saučešništva u ovom unižavanju Srbije, biti adekvatno da dignete ruku kada se bude glasalo o tome da su minuli izbori bili potpuno neregularni, do ogavnosti sramotni i, čini mi se da nije preterano reći, čak kriminalni", dodao je Prvanović.

Teme