Web Analytics
Pokrajinska vlada ulaže 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja višečlanih porodica - BetaRS

Pokrajinska vlada ulaže 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja višečlanih porodica

Vojvodina | 24.01.2024 | access_time 14:10
Pokrajinska vlada ulaže 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja višečlanih porodica
Foto: Beta/EMIL VAS

Pokrajinska vlada usvojila je danas odluku o dodeli 250 miliona dinara bespovratnih sredstava u ovoj godini, za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja vojvođanskim porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete.

Kako je saopšteno nakon sednice Vlade, pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine – bračne i vanbračne zajednice sa decom, kao i jednoroditeljske porodice, u kojima se rodi treće ili četvrto dete, počev od 1. januara 2023. godine pa do dana raspisivanja konkursa.

Ta mera uvedena je 2018. godine i od tada je Pokrajinska vlada sa više od 1,1 milijarde dinara pomogla 1.080 porodica sa troje ili četvoro dece da reše stambeno pitanje ili urede prostor u kom žive.

Pokrajinska vlada je usvojila i odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji Vojvodine, za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, za šta je u 2024. godini opredeljeno 55 miliona dinara.

Pravo na ta sredstva imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice, odnosno samohrane majke sa prebivalištem na teritoriji Vojvodine, koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.

Teme