Web Analytics
Stojmenović (ZLF): Vlast nema nameru da učini nešto da bi se poboljšao kvalitet vazduha u Srbiji - BetaRS

Stojmenović (ZLF): Vlast nema nameru da učini nešto da bi se poboljšao kvalitet vazduha u Srbiji

Životna sredina | Izvor: Beta | 24.01.2024 | access_time 19:55
Stojmenović (ZLF): Vlast nema nameru da učini nešto da bi se poboljšao kvalitet vazduha u Srbiji
BETAPHOTO/MILAN ILIC

Odbornica Zeleno-levog fronta u Skupštini Beograda Natalija Stojmenović je danas ocenila da se godinama jasno vidi da aktuelna vlast nema nikakvu nameru da uradi bilo šta za poboljšanja kvaliteta vazduha ili sprovođenja zelenih politika.

Stojmenović je posle tribine Fondacije Roza Luksemburg o kvalitetu vazduha rekla za agenciju Beta da je Zeleno-levi front pre više godina predstavio plan za poboljšanje kvaliteta vazduha koji uz kratkoročne i dugoročne mere koje bi znatno poboljšale kvalitet vazduha u Srbiji.



"Danas u Beogradu dišemo izrazito zagađen vazduh. Evo danas smo imali slučaj da je u Bloku 70 opet izbio požar u kineskom tržnom centru sto je dovelo do velikog povećanja PM čestica", navela je ona.

Hitne mere koje bi trebalo sprovesti, kazala je Stojmenović, jesu svakodnevno obaveštavanje građana o kvalitetu vazduha, kada moraju da ostanu kod kuće, kada je potrebno nositi maske i kako mogu da dobiju adekvatnu zdravstvenu negu.

Kako je navela, dugoročne mere zahtevaju volju da se reši pitanje industrijskih i drugih zagađivača i da se stvori fond koji bi radio na zameni individualnih ložišta prihvatljivim sredstvima za grejanje.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina