Web Analytics
Golman Milana nije dobio zvanje počasnog građanina Udina - BetaRS

Golman Milana nije dobio zvanje počasnog građanina Udina

Fudbal | Izvor: Beta-AFP | 29.01.2024 | access_time 21:40
Golman Milana nije dobio zvanje počasnog građanina Udina
Gradsko veće Udina glasalao je danas protiv predloga gradonačelnika da se zvanje počasnog građanina dodeli golmanu fudbalera Milana Majku Menjanu, koga su navijači Udinezea vređali na rasnoj osnovi tokom prvenstvene utakmice.

Predlog gradonačelnika Alberta Feličea De Tonija nije dobio potrebnu većinu od najmanje tri četvrtine odbornika, pošto je za predlog glasalo 25, a protiv 13 odbornika.

"Propustili smo priliku da pokažemo da je naš grad ujedinjen i da se distancira od onoga šta se dogodilo", naveli su italijanski mediji izjavu neimenovanog odbornika.

Incidenti su se dogodili 20. januara na stadionu Udinezea kada su domaći navijači na rasnoj osnovi vređali francuskog golmana i oponašali majmunske krike.

Menjan je obavestio sudiju o tome, pročitana su upozorenja na stadionu, a fudbaleri Milana su napustili teren i utakmica je na pet minuta bila prekinuta.

Milan je pobedio sa 3:2.

Posle istrage kluba i policije uprava Udinezea je petoricu navijača kaznila doživotnmo zabranom ulaska na stadion, a ekipa će jednu utakmicu odigrati bez prisustva navijača, na šta se klub žalio.

Teme