Web Analytics
Kineski proizvodni centar za jačanje digitalne infrastrukture - BetaRS

Kineski proizvodni centar za jačanje digitalne infrastrukture

Tehnologija | 30.01.2024 | access_time 12:25
Kineski proizvodni centar za jačanje digitalne infrastrukture
Foto: Xinhua/Ji Chunpeng

Provincija Điangsu, proizvodno središte u istočnoj Kini, nastojaće da ubrza izgradnju digitalne infrastrukture ove godine, predviđeno je u akcionom planu koji je objavila pokrajina.

Điangsu, kako prenosi Sinhua, planira da poveća broj 5G baznih stanica na 280.000 do kraja ove godine, dok će takođe završiti nadogradnju 5G mreže u 50 bolnica i duž 500 km brzih puteva, navodi se u akcionom planu.

Pored toga, Điangsu će promovisati primenu 5G tehnologija u oblastima poput obrazovanja, turizma, zdravstva i energetike, navodi se. Broj 5G aplikacija potpisanih do kraja 2024. će premašiti 10.000, uključujući 4.000 industrijskih internet projekata sa 5G pogonom i 500 5G fabrika.

Prepoznajući ključnu ulogu računarske snage u razvoju digitalne ekonomije, Điangsu će podstaći gradove poput Sudžoua i Nanđinga da izgrade velike inteligentne računarske centre kako bi podstakli razvoj industrijske proizvodnje, interneta vozila i pametne električne mreže, navodi se u saopštenju.

Kina ubrzava svoje napore da razvije 5G tehnologije i mreže. Do 2025. godine Kina ima za cilj da postigne pokrivenost 5G mrežom svih gradova i naselja, kao i većine sela, predviđa se planom razvoja digitalne infrastrukture koji je objavilo Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija.

Teme