Web Analytics
Kompanija Yettel pozvala korisnike da recikliraju mobilne telefone i ostvare popuste - BetaRS

Kompanija Yettel pozvala korisnike da recikliraju mobilne telefone i ostvare popuste

Životna sredina | Izvor: Beta | 01.02.2024 | access_time 15:50
Kompanija Yettel pozvala korisnike da recikliraju mobilne telefone i ostvare popuste
Foto: Yettel
Kompanija Jetel (Yettel) pozivala je danas korisnike da donesu mobilne telefone i dodatnu opremu na reciklažu, čime će ostvariti popust prilikom kupovine novog uređaja, a uz to i doprineti smanjenju elektronskog otpada u Srbiji.

Kako je objašnjeno, pored telefona, korisnici mogu na reciklažu doneti slušalice, tablete, modeme, rutere, MiFi modeme, pametne satove, smartić satić, bluetooth zvučnike, laptopove ili punjače.

"Do sada smo zajedno sa našim korisnicima uspeli da recikliramo više od 620 hiljada uređaja, što je gotovo 60 tona različitog elektronskog otpada", rekao je menadžer segmenta za fizička lica u Jetelu Dejan Marković.

Marković je dodao da taj program konstantno razvijaju, kako bi motivisali korisnike da recikliraju više, sa ciljem da se reciklira milion uređaja do 2025. godine.
 
Kako piše u saopštenju, ukoliko donesu uređaj na reciklažu, korisnici dobijaju popust prilikom kupovine novog uređaja.

"Od danas, visina popusta raste sa brojem recikliranih uređaja. Za jedan uređaj korisnik može da dobije popust do 5 hiljada, za dva uređaja do 10.000 dinara, dok za reciklažu tri uređaja, korisnik može da ostvari popust do 15.000 dinara", naveli su iz Jetela.
 
Podsetili su da je od novembra 2023. godine, Jetel omogućio i potpisivanje ugovora bez papira, tako da korisnici ugovore i račune mogu pronaći na aplikaciji, a na taj način, potrošnja papira se značajno smanjuje, a time i negativan uticaj na životnu sredinu.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina