Web Analytics
U Beogradu posađeno 51 stablo u akciji sadnje novogodišnjih jelki - BetaRS

U Beogradu posađeno 51 stablo u akciji sadnje novogodišnjih jelki

Životna sredina | Izvor: Beta | 02.02.2024 | access_time 18:55
U Beogradu posađeno 51 stablo u akciji sadnje novogodišnjih jelki
JКP "Zelenilo-Beograd" objavilo je danas da je posađeno 51 stablo različitih vrsta četinara, u okviru tradicionalne akcije "Sadnja novogodišnjih jelki".

Četinari su zasađeni na zelenoj površini u Pančićevom parku na Dorćolu, uz pomoć mališana iz vrtića "Lipa" i "Dunavsko obdanište", i Predškolske ustanove "Dečji dani" Stari grad.

Kako je navedeno, deca su od stručnih lica naučila kako se pravilno sade stabla drveća, kako se drveće neguje posle sadnje, kao i zašto je važno čuvati biljke i ostali živi svet.

Podseća se da je JKP "Zelenilo-Beograd" omogućilo građanima, koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, da ih donesu u rasadnike koji se nalaze u ulicama Vojvode Stepe 405 ili Marije Bursać bb.

Kako je navedeno, sugrađani i dalje mogu donositi jelke, a radnici "Zelenila" će ih posaditi na površinama gde je planirana sadnja.

Istaknuto je da JКP "Zelenilo-Beograd", tradicionalnom akcijom sadnje jelki, ukazuje na značaj vraćanja njihovih stabala u prirodu, kao i na veliku štetu koja se nanosi životnoj sredini njihovom sečom i uništavanjem, koje je, kako je navedeno, posebno izraženo tokom novogodišnjih praznika.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina