Web Analytics
Brnabić: To što su polagali zakletvu u holu, isto je kao da su je polagali u skupštinskom toaletu - BetaRS

Brnabić: To što su polagali zakletvu u holu, isto je kao da su je polagali u skupštinskom toaletu

Politika | 07.02.2024 | access_time 09:50
Brnabić: To što su polagali zakletvu u holu, isto je kao da su je polagali u skupštinskom toaletu
Foto: Beta/MILAN ILIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je to što su poslanici iz redova opozicije zakletvu juče položili u holu Skupštine Srbije, a ne u sali, "jednako kao da odete u WC skupštinski, i tamo položite zakletvu".

Brnabić je za televiziju Hepi rekla da se zna se "gde je predviđeno mesto za tu zakletvu, zato što vas tu građani vide".

"Po prvi put u istoriji Srbije imate deo poslanika da izađu iz sale u hol, i tamo podnose zakletvu. Niko ne razume stepen nepoštovanja koji su (Dragan) Đilasova opozicija i Miloš Jovanović pokazali", kazala je Brnabić.

Upitana da prokomentariše rezoluciju Evropskog parlamenta o Srbiji, povodom zahteva za međunarodnu istragu u vezi izbora održanih 17. decembra prošle godine, ona je kazala da "teško može rečima da iskaže u kolikoj meri je ovo skandal za Evropski parlament, evroparlamentarizam i određene evropske institucije".

"Ovo je potpuni sumrak opozicije koja je lobirala da se ovakva rezolucija usvoji, što će biti koliko znam sutra", rekla je Brnabić.

REZOLUCIJA O SRBIJI EP IMA ARGUMENT NA NIVOU 'RADIO MILEVE'

Ona je kazala da  rezolucija o Srbiji, za koju je rekla da očekuje da će sutra biti usvojena u Evropskom parlamentu, sadrži argumente koji su "na nivou 'Radio Mileve'".

Brnabić je za televiziju Hepi rekla danas da su argumenti za zahtev za međunarodnu istragu u vezi navoda opozicije da su izbori pokradeni, u formi "ja sam čuo", "postoji optužba" i koalicija "'Srbija protiv nasilja' je rekla".

Kazala je da će se u rezoluciji "naći bukvalno sve što je opozicija ikada rekla" o izborima koji su održani 17. decembra prošle godine.

"Naći ćete podatak o 40.000 građana Republike Srpske, iako smo pokazali da se to nije desilo, podatak o fantomskim glasačima, o pasivizarinim glasačima. Ne postoji nijedan detalj koji nisu propustili da stave u rezoluciju Evropskog parlamenta", kazala je Brnabić.

Dodala je da se tom rezolucijom "ponovo eksplicitno kaže" da oni pozivaju Evropsku komisiju da prekine pretpristupne pregovore i evropske integracije Srbije, ukoliko se ne uvedu sankcije Rusiji.

Kazala je da je "istina potpuno irelevantna kategorija za tu rezoluciju", i da se u njoj ne pominje to da je kosovski premijer Aljbin Kurti uskratio Srbima sa Kosova pravo da glasaju na izborima.

Teme