Web Analytics
Vučić: Priprema se izveštaj o međunarodnom meštanju u decembarske izbore - BetaRS

Vučić: Priprema se izveštaj o međunarodnom meštanju u decembarske izbore

Politika | 07.02.2024 | access_time 17:30
Vučić: Priprema se izveštaj o međunarodnom meštanju u decembarske izbore
Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da zvanični Beograd priprema izveštaj o međunarodnom mešanju u decembarske izbore, i da će, kada izveštaj bude završen, javnost o tome biti obaveštena.

Vučić je u Beogradu, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim ministrom odbrane Borisom Pistorijusom kazao da je Srbija ozbiljna država, te da "nadležne  službe rade svoj posao".

Upitan da li su istinite glasine da je, kada je ranije (krajem decembra 2023.) govorio o stranom meštanju u decembarske izbore u Srbiji mislio na Rusiju, Vučić je odgovorio odrečno.

"Interesantno, u ovom slučaju nisam mislio na Rusiju, a čim završimo izveštaj upoznaćemo javnost sa tim", rekao je on.

Predsednik Srbije je pre više od mesec dana, 21. decembra prošle godine najavio da državni organi Srbije sastavljaju "važno pismo o uplivu i mešanju jedne važne zemlje u izborni proces Srbije na najbrutalniji način".

Mediji su objavili da je mislio upravo na mešanje - Nemačke.

"To će biti završeno do Nove godine i onda ćemo ga uputiti celom svetu da se vidi kako se sprovodi takva vrsta mešanja u procese koji suvereno pripadaju jednoj nezavisnoj zemlji“, rekao je tada Vučić.

Pomenuto pismo međutim do danas nije objavljeno. Prema njegovim rečima, Srbija je ozbiljna država i ozbiljno se time bavimo bavi.

"Da li postoji ruska propaganda, pa postoji, da li postoji neka druga propaganda, pa postoji..." naveo je predsednik Srbije.

"To što neki ljudi misle da mi ne smemo da izađemo s nečim...naše službe ozbiljno rade svoj posao, samo smo mi ozbiljna zemlja, koja neće na osnovu priča i glasina da sastavlja svoje izveštaje...", kazao je Vučić.

Kada to uradimo, kako je kazao, "prvo ćemo sa partnerima da razgovaramo i da ih upoznamo, da dobijemo pravne odgvore a ne da izlazimo u javnost s tim šta smo videli na društvenim mrežema".

"To nije ozbiljno i tako se ne radi ozbiljne stvari u bilo kojoj odgvornoj državi", kazao je predsednik Srbije.

Teme