Web Analytics
Stojković: Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat u Ligi nacija - BetaRS

Stojković: Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat u Ligi nacija

Fudbal | Izvor: Beta | 08.02.2024 | access_time 20:05
Stojković: Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat u Ligi nacija
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je današnji žreb za Ligu nacija doneo tešku grupu njegovom timu, ali je istakao da će dati sve od sebe da naprave što bolji rezultat.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u Grupi 4 divizije A Lige nacija sa selekcijama Španije, Danske i Švajcarske, odlučeno je danas žrebom u Parizu.

"Prvi utisci su da je grupa izuzetno teška, ali znali smo da ko god da je bio, to je ono što smo i očekivali, jer pričamo o elitnoj diviziji Lige nacija. Zahvaljujući našim dobrim rezultatima u prethodnom periodu, napravili smo zaista veliki rezultat i plasirali se u grupu A, praktično među 16 najboljih selekcija u Evropi. To smo želeli, to smo hteli, to smo i dobili", rekao je Stojković, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Selektor Srbije je ponovio da je grupa teška, baš kao i sve ostale.

"Danska je rival koji nas čeka na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sa Švajcarskom smo već igrali, Španija je možda i favorit grupe, ali i ostale dve ekipe su veoma kvalitetne. Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat, nećemo se predavati", rekao je Stojković.

"Ali idemo redom, polako, ovo su neki prvi utisci, tako da sam zadovoljan žrebom. Kada dođe vreme, a to je tamo u septembru, mislim da će ljubitelji fudbala u Srbiji moći da uživaju u tim utakmicama", dodao je on.

Stojković je naveo da će svaki meč u grupi biti izazov, ali da će duel sa "Španijom biti poseban događaj, lep meč za navijače".

Po rečima Stojkovića, njegov tim dobro poznaje Švajcarsku, koja je na poslednja dva Svetska prvenstva pobedila Srbiju.

"Ovo je šansa da popravimo utisak što se rezultata tiče i ta dva meča rešimo u našu korist. Neće biti lako, ali pokušaćemo", rekao je Stojković.

Možda i najjača grupa je ona gde su selekcije Italije, Belgije i Francuske, ali je Stojković istakao da se nije plašio čekajući da se izvuku ekipe iz poslednjeg šešira gde je bila Srbija.

"Nisam se plašio, rekao sam pre početka žreba da želim što jače selekcije. Jednostavno, da u Srbiju dođu najjače selekcije, da imamo spektakl u Beogradu, tu nema straha, samo izazov da parirate timovima koji su zaista vrhunski", zaključio je selektor Stojković.

Prvo kolo Lige nacija na programu od 5. do 7. septembra, dok će se takmičenje po grupama završiti 19. novembra.

Glavna novina u četvrtom izdanju Lige nacija je uvođenje četvrtfinala, što znači da će po dve najbolje selekcije iz svake grupe boriti za završnicu.

Četvrtfinalni mečevi su na programu od 20. do 25. marta 2025. godine, a finalni turnir od 4. do 8. juna. Domaćin turnira biće naknadno određen.

Teme