Web Analytics
Stamatović: Napreduju radovi na izgradnji novog sistema vodosnabdevanja u Čajetini - BetaRS

Stamatović: Napreduju radovi na izgradnji novog sistema vodosnabdevanja u Čajetini

Ekonomija | Izvor: Beta | 09.02.2024 | access_time 15:15
Stamatović: Napreduju radovi na izgradnji novog sistema vodosnabdevanja u Čajetini
BETAPHOTO/OPSTINA CAJETINA
Radovi na cevovodu Sušička vrela na Zlatiboru, u ukupnoj dužini od 14 kilometara, stigli su do osmog kilometra i nadam se da ćemo vrlo brzo doći do Šljivovice, do odvajanja magistralnog puta ka Zlatiboru, izjavio je danas predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, nakon obilaska radova na novom sistemu vodosnabdevanja te lokalne samouprave.

"Ovo je trenutno najteži deo trase, sve je beli krečnjak, ali mašine i zaposleni JKP 'Vodovod' ni sada, u februaru, ne prekidaju sa radovima, koristeći povoljne vremenske uslove", kazao je on, prenosi Opštine Čajetina.

Istakao je kako očekuje da se u toku ove godine završe i svi neophodni prateći objekti na trasi cevovoda.

"Na Žigalskom visu se gradi fabrika za preradu vode, radi se jedan rezervoar za čitav ovaj kraj, a nastavljamo sa gradnjom drugog rezervoara u Lukovićima, iznad Šljivovice, iznad železničke stanice. Taj centralni i ujedno najveći rezervoar, veličine 2.000 kubika, nalazi se na Zlatiboru, na potezu Karaule i sa njegovom izgradnjom ćemo u potpunosti rešiti vodosnabdevanje cele teritorije opštine Čajetina", rekao je Stamatović.

Kako je objasnio, to je alternativni cevovod kojim će se dovesti zdrava izvorska voda do Zlatibora, kako bi se na taj način Ribničko jezero koristilo u komercijalne svrhe.

Teme